Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 27.05.2013.
18:44 >> 18:59h
Beta A

''Dinkić direktno daje pare Verku i Palmi''

Debatu o amandmanima na izmene seta poreskih zakona u Skupštini Srbije danas je obeležila žustra rasprava ministra finansija Mlađana Dinkića i poslanika Demokratske stranke (DS). Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović je rekao da se gradonačelnici Kragujevca i Jagodine, Veroljub Stevanović i Dragan Marković, ne bune zbog zakona, jer direktno dobijaju pare od Dinkića da bi njegova stranka, Ujedinjeni regioni Srbije (URS), prešla cenzus.

Dinkić je u raspravi tvrdio da se izmenama poreskih zakona ne uvode novi i veći porezi za građane, dok su poslanici DS tvrdili da će se porez na imovinu povećati.

Stefanović je rekao da su ministri "gurnuli ruku građanima u džep", i da vladajuća koalicija na te tvrdnje odgovara napadima na lidera DS i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Mlađan Dinkić

On je dodao da je Đilas za Dinkića "trn u oku", da predlagači zakona s jedne strane zahvataju 300 miliona evra od lokalne vlasti, a s druge strane daju gradonačelnicima, "a posebno jednom gradonačelniku (Beograda), pajser da razvali

Bez poreza za zemljišta do 10 ari

 

Vlada Srbije prihvatila je amandman poslaničkog kluba Zajedno za Srbiju na predlog zakona o porezu na imovinu, kojim je zatraženo da se ne oporezuje zemljište do 10 ari, saopštio je taj poslanički klub.

kasu građana i da bude oznažen kao lopov".

Na tvrdnje poslanika DS da su građani na ivici egzistencije i da neće uopšte moći da plaćaju porez, Dinkić je kazao da se u Beogradu ne primenuje zakon i poručio DS da za sve ne krive njega nego da i Đilas "može nešto da preuzme na svoja nejaka pleća".

Ministar finansija je kazao da je na predlog skupštinskog Odbora za finansije prihvaćen amandman kojim je vraćena amortizacija na stare stanove, do jedan odsto godišnje, o čemu će odlučiti lokalna samouprava.

"Dali smo mogućnost svakoj lokalnoj samoupravi da samostalno odredi amortizaciju što je u skladu s principom fiskalne decentralizacije za koju se zalažemo", rekao je Dinkić i dodao da svaki dinar od poreza na imovinu ide u kase gradova i opština, a ne u republičku.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.05.2013. 19:31
Trebaju politicari smanjiti drasticno svoje plate pa bi drzava ustedela ogromne pare.
Ponedeljak 27.05.2013. 20:37
Gospodine Dinkiću, mnogo toga smo svi preuzeli na svoja pleća od kako vi vodite finansije ove zemlje, a to nije kratak period. Mogli bi jednom da se malo zapitate dokle ćemo još imati snage da izigravamo vaše bele zečeve i dokle ćemo vam biti ovce za šišanje
Ponedeljak 27.05.2013. 20:54
Posto su zajednicki obavili posao milenijuma "Kosovo za Datum", sada ce jedni drugima oci da kopaju jer nista drugo, nista konkretno ni jedni ni drugi ne mogu da ponude, osim borbe oko vlasti i svadje ko je veci mito dobio. Dinkic je tu svakako "kapo del tuti kapi".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online