Ponedeljak 27.05.2013.
18:44 >> 18:59h
Beta

''Dinkić direktno daje pare Verku i Palmi''

Dinkić je u raspravi tvrdio da se izmenama poreskih zakona ne uvode novi i veći porezi za građane, dok su poslanici DS tvrdili da će se porez na imovinu povećati.

Stefanović je rekao da su ministri "gurnuli ruku građanima u džep", i da vladajuća koalicija na te tvrdnje odgovara napadima na lidera DS i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Mlađan Dinkić

On je dodao da je Đilas za Dinkića "trn u oku", da predlagači zakona s jedne strane zahvataju 300 miliona evra od lokalne vlasti, a s druge strane daju gradonačelnicima, "a posebno jednom gradonačelniku (Beograda), pajser da razvali

Bez poreza za zemljišta do 10 ari

 

Vlada Srbije prihvatila je amandman poslaničkog kluba Zajedno za Srbiju na predlog zakona o porezu na imovinu, kojim je zatraženo da se ne oporezuje zemljište do 10 ari, saopštio je taj poslanički klub.

kasu građana i da bude oznažen kao lopov".

Na tvrdnje poslanika DS da su građani na ivici egzistencije i da neće uopšte moći da plaćaju porez, Dinkić je kazao da se u Beogradu ne primenuje zakon i poručio DS da za sve ne krive njega nego da i Đilas "može nešto da preuzme na svoja nejaka pleća".

Ministar finansija je kazao da je na predlog skupštinskog Odbora za finansije prihvaćen amandman kojim je vraćena amortizacija na stare stanove, do jedan odsto godišnje, o čemu će odlučiti lokalna samouprava.

"Dali smo mogućnost svakoj lokalnoj samoupravi da samostalno odredi amortizaciju što je u skladu s principom fiskalne decentralizacije za koju se zalažemo", rekao je Dinkić i dodao da svaki dinar od poreza na imovinu ide u kase gradova i opština, a ne u republičku.

2024 © - Vesti online