Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 21.12.2012.
04:08
Večernje novosti A

Dinkić obećao: Biće bolje 2014.

Zaustavićemo pad standarda, a uslovi za postepeno poboljšanje života građana ostvariće se tokom 2014. Da bi standard rastao, mora privreda da se pokrene, kaže ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić.

Dinkić: zatekli smo prazan budžet, ali sada je sve mnogo bolje
 

On je u intervjuu za "Večernje novosti" rekao da je sledeća godina prelomna za srpsku privredu.
 

"Očekujem veliki zaokret nabolje i njen konačan oporavak. Efekat tog preokreta odraziće se na poboljšanje životnog standarda građana tokom 2014", rekao je Dinkić dodajući da je situacija koju je zatekla vlada bila katastrofalna.
 

"Privreda je bila na kolenima, budžet prazan, a javne finansije u haosu. Sve opasnosti od sunovrata i bankrota smo izbegli. Sada se lakše diše...Činjenica je da smo stabilizovali javne finansije. Sledeće godine prepolovićemo budžetski deficit i zaustavićemo konačno rast javnog duga i kamata. Pokrenućemo privredu tako da očekujemo privredni rast od dva odsto”, rekao je on, dodajući da se nada da će rast biti i veći, kao i da vlada planira da u narednoj godini zaustavi rast nezaposlenosti "i da ona počne da se smanjuje tokom 2014".
 

Govoreći o uticaju procesa protiv Miroslava Miškovića na političke odnose u Vladi, Dinkić je rekao da je država pokazala da niko ne sme biti nedodirljiv, ali i da "niko ne sme biti ni osuđen, bez suđenja i iznošenja dokaza za sumnje".
 

"Kao što je predimenzioniran Miškovićev uticaj na formiranje Vlade, a nije ga bilo, tako se preteruje i sa sadašnjim uticajem njegovog hapšenja na opstanak Vlade", rekao je on.
 

"Ako je neko od političara uzimao novac da bi obezbedio nekom biznismenu privilegije, taj mora da ide u zatvor. Ali sve to mora da se dokaže, a ne da se diže ogromna medijska prašina koja samo može da degradira borbu protiv korupcije", dodao je Dinkić i rekao da nije primetio da neko iz Vlade koči borbu protiv korupcije.
 

Odgovarajući na pitanje zbog čega je država rešila da uvede departizaciju javnih

preduzeća tek pošto su postavljeni funkcioneri SPS i PUPS na direktorska mesta, Dinkić je izjavio da nije postojao konsenzus u Vladi da se departizacija izvrši dosledno i do kraja.
 

"URS je zabranio stranačkim funkcionerima da konkurišu za direktorska mesta. Takav stav imaju i SNS i SDPS Rasima Ljajića. Novi zakon o javnim preduzećima je svakako put ka departizaciji, jer stranački funkcioneri moraju da "zamrznu" rad u partiji ako žele da konkurišu za mesto direktora”, rekao je ministar finansija.

POVEZANE VESTI

Petak 21.12.2012. 05:12
Politicar bez morala,uvek zavrsava kao kriminalac!
Petak 21.12.2012. 04:32
Биће боље сигурно,али тек када овај лажов оде у затвор.Када проговори Мишковић биће хаос.Можда Динкић није од њега узимао новац,али јесте од својих налогодаваца са запада и док се Он пита у овој држави неће кренути на боље.
Petak 21.12.2012. 08:05
sto bi kazo Bora - bice bolje neko vice na papiru mrtvo slovo na istoku stare price na zapadu nista novo seres Mladjo sve u 6
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online