Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 03.03.2012.
17:24
Beta A

Tadić: Srbiji svake godine 60 miliona evra

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će Srbiji od sledeće budžetske dekade, svake godine pristizati 60 miliona evra bespovratne pomoći što će biti konkretna korist dobijanja statusa kandidata ca članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Srbiji će od sledeće budžetske dekade, svake godine pristizati 60 miliona evra bespovratne pomoći - to je konkretna korist dobijanja statusa kandidata za EU
 

Tadić je na skupu Demokratske stranke (DS) čiji je predsednik, povodom poslave kandidature Srbiji na beogradskom Sajmu rekao da materijalna sredstva od EU nisu najvažnija stvar već, kako je istakao, "identitet" srpskog naroda.

Predsednik Srbije je kazao da su građani izdržali najveći teret reformi u Srbiji i da su zaslužni za dobijanje statusa kandidata i da su otvorene šanse koje su veće nego što su bile juče. Tadić je podsetio da Srbiju čeka dobijanje datuma početka pregovora
za članstvo u EU i da će Srbija to sigurno ostvariti.

Tadić je podsetio i da je u poslednjih nekoliko godina u Beogradu napravljen most na

Zanimljiva istorija beogradskih mostova

Adi, da je rekonstruisana Gazela, završen most na Beški kao i drugi infrastrukturni projekti koje će građani moći da koriste u narednih 100 godina i istakao da je kandidatura takođe ulaganje u infrastrukturu zemlje.

Tadić je naveo da će vreme ispred Srbije biti ekonomski teško i bremenito i naveo da će DS formirati akcioni tim koji će se baviti malim i srednjim preduzećima, tim posvećen poljoprivrednicima i da će pokrenuti akciju "Investirajmo u Srbiju".

Kako je naveo, DS je nacionalna institucija koja nije posvećena samo svojim članovima već i svim građanima i regionu u kojem Srbija ima centralno mesto.

"Kritičari" su blagorodni i potrebni

Govoreći o ljudima koji kritikuju evropske integracije, Tadić je rekao da su "blagorodni i potrebni" svi koji ukazuju na propuste ali da se on bori protiv politike koja svako dostignuće ili uspeh pretvara u zlo.

"Mi (DS) smo stranka doslednih ljudi, nismo menjali svoju orijentaciju dve decenije, bilo je i biće grešaka, borićemo se protiv grešaka i grešnih među nama", naveo je on podsetivši da su evropske integracije ideja DS i da je Zoran Đinđić dao život za tu ideju.

POVEZANE VESTI

Subota 03.03.2012. 18:17
Niko ti danas nece dati nista dzabe kada i u svojoj zemlji ima problema....Samo interes da te kontrolise parama i odavde izvuce mnogo vise.
Subota 03.03.2012. 18:27
A ko ce da vrati tih 60 miliona,jel razmisljas presednice?.Nasa deca nece imati odakle jer je sve unisteno.Mladi beze od ovog beznadja u beli svet.Koliko skolovanih ljudi pere tanjire po zapadu.Zahvaljujuci ovoj vlasti ovo je zemlja beznadja.Ovde za 20-30godina ce biti pustara,nece imati niko uslova da zivi tu.A koje su pare za drzavu 60 miliona,pa vase slavlje danas kosta desetak miliona.
Nedelja 04.03.2012. 06:59
4. Ништа није транспарентно у том подихвату, али је пројектована цена испод 100 мил. евра нарасла већ сада на износ од преко 400 мил. евра. А рад на приступницама није ни започет. Пројектанти и градитељи: словеначке фирме које више не постоје. За огроман новац који ће бити утрошен могло се: завршити заобилазницу око Београда (основни циљ је изместити транзитни саобраћај из градског језгра!), мост код Винче, мост Земун - Борча, реконструкција "панчевца"... Рече просрпски преш`едник на страначком скупу да ће "време испред Србије бити тешко и бременито", али да ће спаситељ ДС формирати акциони тим који ће се бавити малим и средњим предузећима и да ће покренути акцију "инвестирајмо у Србију"?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online