Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 21.09.2011.
01:49
Večernje novosti A

Cvetković: Ne brinite, sve mi budno pratimo

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da Vlada Srbije aktivno prati dešavanja u svetskoj ekonomiji i da će u slučaju da negativni efekti svetskih dešavanja zaprete makroekonomskoj stabilnosti zemlje preduzeti sve neophodne mere.

"U slučaju da negativni efekti svetskih dešavanja zaprete makroekonomskoj stabilnosti naše zemlje, preduzećemo sve neophodne mere", rekao je premijer u intervjuu za ''Večernje novosti''.

On je dodao će usvajanje rebalansa budžeta obezbediti makroekonomsku
stabilnost zemlje i u narednom periodu. Cvetković je rekao da će podsticaji privrednih aktivnosti, nakon usvojenog rebalansa budžeta, biti za 2,8 milijardi dinara veći nego do sada.

Pratimo makroekonomska dešavanja: Mirko Cvetković

"Za program podrške privredi, preko Fonda za razvoj, obezbedili smo dodatnih 650 miliona dinara, a za subvencije privatnim preduzećima za realizaciju direktnih stranih investicija - dodatnih 800 miliona dinara", rekao je Cvetković.

Rebalansom budžeta, kako je naveo, neće biti smanjena sredstva namenjena za aktivne mere zapošljavanja, kao i subvencije za poljoprivrednu proizvodnju.

"Rebalansom je potvrđena socijalna odgovornost Vlade, jer će biti omogućeno, zakonski regulisano, povećanje plata i penzija za 14,7 milijardi dinara, ali i socijalnih davanja za 3,1 milijardu, što je u skladu sa novim Zakonom o socijalnoj zaštiti", kazao je Cvetković.

Cvetković je dodao da će usvajanjem rebalansa budžeta Srbije biti omogućena realizacija aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom čime će biti poslat pozitivan signal investitorima da Vlada Srbije vodi odgovornu ekonomsku politiku.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.09.2011. 01:53
Cvetko, mozda ti izgledas uverljivo al te odaju tvoji saradnici pored tebe. Nije lepo to sto lazes, sramota u tvojim godinama.
Sreda 21.09.2011. 09:42
Ovo je dobra izjava, da ne bude posle iznenadila nas svetska kriza. Ceo svet se trese od straha, cunami stiže, ali crna trojka sa slike je napunila džepove i za njih nema zime. Samo budno prate da se ne promeni vlast. Tek će da zavlada diktatura u ovoj nesretnoj Srbiji gore nego u Severnoj Koreji.
Sreda 21.09.2011. 02:24
Ministar finansija EU iz predsedavajuce Poljske, Rostovski, kaze da je moguc ponovni rat na tlu EU, ako pukne evro.A da pukne puknut ce ako Kina ne pokupuje obveznice, koje Nemacka nece da deli sa drugima.Sad imaju iste interese, da gaze manje, kako vise ne zaradjuju, onda se isplati i rat, bio s muslimanima ili kako rece medju samima sobom.Zarada je zarada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online