Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 21.08.2013.
20:11
rts.rs A

''Moguće je izvesti Srbiju na pravi put''

Budući ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je danas da bez političke podrške neće moći da sprovede reformu javnih finansija u Srbiji, ali je istakao da je uveren da ga i premijer i prvi potpredsednik vlade podržavaju u tom poslu.

"Došao sam na lični poziv (prvog potpredsednika vlade) Aleksandra Vučića, ali sam proteklih dana razgovarao i sa premijerom (Ivicom Dačićem) i još nekim članovima vlade. Smatram da postoji politička volja za zaokret u finansijama i ta podrška će biti
neophodna", rekao je on Radio televiziji Srbije.

Potrebna politička volja: Lazar Krstić

Krstić je rekao da mu je pre prihvatanja posla bilo važno da sagleda da li je uopšte moguće izvesti stvari na pravi put u srpskim finansijsma i da je posle analize

Pročitajte i:

 

zaključio da je to izvodljivo.

Druga stvar koja mu je bila važna je, kako je naveo, politička volja za sprovođenje reformi i on smatra da takvo raspoloženje u Vladi Srbije postoji.

Kao svoj prvi test kada postane ministar finansija Srbije najavio je izradu budžeta Srbije za 2014. godinu, ali i sprovođenje akcionog plana vlade u finansijama.

"Radićemo na povećanju budžetskih prihoda, zahvatanjem većeg dela poreskih obveznika, i ograničićemo troškove i subvencije (javnim preduzećima). Moraćemo da krenemo u promene u penzionom sistemu, ali i zdravstvu i prosveti", rekao je Krstić.

Budući ministar je ponovio da će svi morati da plaćaju porez i da tu neće biti izuzetaka.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.08.2013. 20:25
ХАХАХАХХАХАА "Smatram da postoji politička volja za zaokret u finansijama i ta podrška će biti neophodna " а тај "заокрет" ће да се огледа у даљем задуживању код "великих добротвора" типа ммф и свет. банка и смањивању пензија??? Е мој "вундеркингу"... је*ао те воз који те нама дон'о ...
Sreda 21.08.2013. 20:35
srbija izdrzava stotine hiljada nacionalnih kadrova bivsih jugo drzava, penzionera ostavljenih na trosak srbije ne zna se zasto. to kosta koliko stotina miliona evra? jugoslovenska srbija je rezirala propast srbije,pljacku, i da li ce lazar doci da to postavi na svoije mesto ili ce da ide dalja legalizacija jugoslovensko-titoistickog-jugoslovenskog nasilja i pljacke. srbi iz srbije se u nsvakom slucaju moraju organizovati da se zastiti interes srbije i srba iz srbije, sve ostalo je jugoslovenska prevara. da li vucic ne zna za namestene tendere, donacije koje daju preduzeca cak i ona koja su u gubitku, sluzbena putovanja u inostranstvo da im ... vidi put,automobili,reprezentacije, it tehnolo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online