Sreda 21.09.2011.
01:49
Večernje novosti

Cvetković: Ne brinite, sve mi budno pratimo

"U slučaju da negativni efekti svetskih dešavanja zaprete makroekonomskoj stabilnosti naše zemlje, preduzećemo sve neophodne mere", rekao je premijer u intervjuu za ''Večernje novosti''.

On je dodao će usvajanje rebalansa budžeta obezbediti makroekonomsku
stabilnost zemlje i u narednom periodu. Cvetković je rekao da će podsticaji privrednih aktivnosti, nakon usvojenog rebalansa budžeta, biti za 2,8 milijardi dinara veći nego do sada.

Pratimo makroekonomska dešavanja: Mirko Cvetković

"Za program podrške privredi, preko Fonda za razvoj, obezbedili smo dodatnih 650 miliona dinara, a za subvencije privatnim preduzećima za realizaciju direktnih stranih investicija - dodatnih 800 miliona dinara", rekao je Cvetković.

Rebalansom budžeta, kako je naveo, neće biti smanjena sredstva namenjena za aktivne mere zapošljavanja, kao i subvencije za poljoprivrednu proizvodnju.

"Rebalansom je potvrđena socijalna odgovornost Vlade, jer će biti omogućeno, zakonski regulisano, povećanje plata i penzija za 14,7 milijardi dinara, ali i socijalnih davanja za 3,1 milijardu, što je u skladu sa novim Zakonom o socijalnoj zaštiti", kazao je Cvetković.

Cvetković je dodao da će usvajanjem rebalansa budžeta Srbije biti omogućena realizacija aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom čime će biti poslat pozitivan signal investitorima da Vlada Srbije vodi odgovornu ekonomsku politiku.

2024 © - Vesti online