Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 27.04.2011.
15:26
Beta A

Cvetković: Novac od "Telekoma" pametno ćemo da trošimo

Premijer Srbije Mirko Cvetković je istakao da će se novac od prodaje “Telekoma Srbija” trošiti transparentno i na efikasan način i neće biti moguće zloupotrebe tih sredstava, između ostalog jer je fiskalna politika pod kontrolom MMF-a.

Premijer je u Skupštini odgovarao na pitanja poslanika

Cvetković je naveo da će se “svaki prikupljeni dinar posebno tretirati” i posmatraće se njegov tok, tako da neće biti mogućnosti da se ta sredstva plasiraju u bilo šta što nije transparentno.

Premijer je podsetio da su postojale različite ideje o tome na šta će biti potrošen novac od prodaje “Telekoma”, pa je bilo reči da bi deo trebalo da bude iskorišćen za vraćanje postojećih dugova, a veći deo na izgradnju nečega što bi ostalo i budućim generacijama.

Poslanici LDP-a ocenili su da država nije dobar upravljač preduzećima, ali su zatražili transparentan plan na šta će biti potrošena sredstva od prodaje “Telekoma".


Cvetković kaže da preduzeća kao što su Telekom Srbija u drugom roku ne treba da finansiraju budžet nego sav profit treba ulagati u poboljšanje tehničkih mogućnosti tog resursa.

Cvetković je to kazao odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske stranke Srbije Nenada Popovića, stranke koja se protivi najavljenoj prodaji Teklekoma Srbije.

"Vlada Srbije ne misli da je potrebno da preduzeća kao što su Telekom u nekom drugom roku finansiraju budžetske potrebe. Sav profit treba da se investira i da taj strateški resurs bude na tehnički najvišem nivou, a ne da se uzimaju dividende i onemogućava razvoj", kazao je Cvetković.

Na navode Popovića da Telekom ostavaruje veliki profit i da to preduzeće ne treba prodavati, Cvetković je kazao da je profit Telekoma Srbija znatan i može da bude iskorošćen u proširenje tehničke baze, ali i naveo da su potrebna mnogo veća ulaganja u tu kompaniju od profita koji ostvaruje.

Austrijska kompanija ima rok do 3. maja da finansijsku ponudu za 51 odsto kapitala tog domaćeg preduzeća za telekomunikacije poboljša na minimum 1,4 milijarde evra.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.04.2011. 15:36
I ovaj lik je na nekim travama.......pazi pametno ce da trose novac......LOPOVI JEDNI JELI ISTO KAO I NOVAC OD FIRMI KOJE STE RASPRODALI......firme u kojima su ljudi radili i srecno ziveli.........kako te samo nije sramota da uopste komentarises o prodaji TELECOMA....sve vas treza uza zid SRAM VAC BILO
Sreda 27.04.2011. 17:36
naravno da hoce.... na putovanja,nekretnike,razne "sitne" firme i slicno...
Sreda 27.04.2011. 21:03
onaj ko sve rasproda ne može pametno trošiti novac jer više ništa ne posjeduje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online