Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.03.2011.
15:23
Vestionline A

"Južni tok" gotov do 2015. godine

Gasovod Južni tok biće završen do decembra 2015. godine, kada se očekuje da poteku prve količine gasa tim magistralnim gasovodom, a 2013. godine će početi izgradnja gasovoda, saopštili su rukovodioci "Gasproma" i preduzeća "Južni tok".

Zahvaljujući gasovodu "Južni tok", Srbija će dobijati sve veće količine gasa
 

Generalni direktor preduzeća "Južni tok" Marsel Kramer rekao je da će opšta studija izvodljivosti za Južni tok biti završena do avgusta i da će se tada znati tačna trasa tog magistralnog gasovoda.
 

Do 2012. godine biće završene sve projektne radnje, rekao je Kramer i najavio da će se izgradnja tog gasovoda odvijati paralelno u svim zemljama kroz koje Južni tok prolazi.
 

Srbija će, prema njegovim rečima, u decembru 2015. godine dobijati 15 milijardi kubika gasa, a do 2020. će se te količine povećavati. On je podsetio da je Srbija prva izgradila studiju izvodljivosti za deo gasovoda koji prolazi kroz Srbiju i da je već formirano zajedničko preduzeće za Južni tok.
 

Gasovod će u Srbiju ulaziti kod Zaječara, a postoje dve varijante za njegov izlazak u Mađarsku, što će zavisiti od konačne trase gasovoda.
 

Kramer je rekao da postoje dve velike prepreke na trasi gasovoda kroz Srbiju, a to su reke Dunav i Tisa, dodajući da je pri određivanju trase vođeno računa o lokalnim specifičnostima zemalja kroz koje prolazi gasovod.
 

On je ocenio da gasovod Južni tok i Nabuko nisu konkurentski projekti istakavši da, ukoliko taj projekat u potpunosti bude uspeo da se razvije, svakako treba da bude realizovan.
 

Direktor Sektora za upravljanje projektima u Gaspromu Leonid Ćugunov ponovio je da će gasovod biti pušten u rad do kraja 2015. godine, a da će do 2019. godne biti povećavane količine gasa do 60 milijardi kubika što će zavisiti od potražnje.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.03.2011. 15:40
Dve velike prepreke su Dunav i Tisa, a nije prepreka Crno More gde Turska ne dozvoljava da se postave cevi za gasovod. Pošteno neka kažu da će povećati kapacitet cevovoda kroz Ukrajinu i preko Mađarske i Slovenije napraviti čvor za jugozapadnu evropu sa Italijanima. Naša lepa Srbija će onda dobiti tranzit za Bosnu, Kosmet, Makedoniju i Albaniju u okviru Otomanskog cartsva. Evropa za Gazprom nema alternativu a Kosovo je Srbija i dosvidanija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online