Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 01.02.2011.
01:06
Beta A

Moguće naći još četiri milijarde dinara za prosvetare

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović rekla je, u vezi sa štrajkom sidikata prosvetnih radnika, da je moguće naći dodatne četiri milijarde dinara za prosvetu.

Misli da je ponuda prosvetarima fer: Diana Dragutinović
 

Ona je Radio-televiziji Srbije (RTS) rekla da je budžetom za 2011. prosveti namenjeno za oko šest milijardi dinara više nego prošle godine, a da je moguće naći još oko četiri milijarde dinara.


"Mislim da je to fer ponuda. To je deset milijardi više (za prosvetu) nego 2010.", rekla je Dragutinović i ponovila da zahtevi sindikata prosvetnih radnika nisu realni.

Sindikat Nezavisnost: Ne znamo za ovu ponudu

Predsednik sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost Tomislav Živanović je u istoj emisiji RTS-a kazao ne bi komentarisao tu ponudu.


"Nismo znali za tu ponudu, prvi put je čujem", kazao je Živanović.


Ministarka finansija je, međutim, kazala da nije ništa novo rekla, da je isto to već rečeno na sastanku sa sindikatima i da su Vlada i Ministarstvo finansija imali fer predlog da se prosvetnim radnicima isplate tekuće i zaostale jubilarne nagrade.


Diana Dragutinović je rekla da je zahtev sindikata prosvetnih radnika za povećanje plata prouzrokovao lanac zahteva za povećanje plata i da je njoj do sada stiglo šest do sedam takvih zahteva.

Obradović: Budite fer, poštujte zakon

Ministar prosvete Žarko Obradović, koji je takođe gostovao na RTS-u, apelovao je na sindikate da prekinu, kako je naveo, nezakoniti štrajk. Obradović je istakao da će formalno pozvati sidikate na razgovor, ali nije precizirao kada će to učiniti.


"Suština je da li postoji dobra volja za rešenje. Fer bi bilo poštovati zakon, ako se sprovodi štrajk da se drže časovi 30 minuta", kazao je Obradović.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.02.2011. 07:12
Prosvetni radnici svake godine traze povecanje plata.Kad bi svi tako uletili u strajk mozda bi ova vlada otisla :)
Utorak 01.02.2011. 18:46
Gospodjo, da je to moguce, to svi znaju! Ali, nadjite ih!!! Vesti kazu: "Za godinu dana bar 2.000 političara uvećalo imovinu!!!" Nadam se da znate i gdje da trazite novac za vazne stvari u zemlji, kao sto je skolstvo uopste! Kako neko moze da se bogati, dok drugi nema nikakvu koristi od svog truda i rada? Sta to radite nasim buducim generacijama pobogu???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online