Utorak 01.02.2011.
01:06
Beta

Moguće naći još četiri milijarde dinara za prosvetare

Misli da je ponuda prosvetarima fer: Diana Dragutinović
 

Ona je Radio-televiziji Srbije (RTS) rekla da je budžetom za 2011. prosveti namenjeno za oko šest milijardi dinara više nego prošle godine, a da je moguće naći još oko četiri milijarde dinara.


"Mislim da je to fer ponuda. To je deset milijardi više (za prosvetu) nego 2010.", rekla je Dragutinović i ponovila da zahtevi sindikata prosvetnih radnika nisu realni.

Sindikat Nezavisnost: Ne znamo za ovu ponudu

Predsednik sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost Tomislav Živanović je u istoj emisiji RTS-a kazao ne bi komentarisao tu ponudu.


"Nismo znali za tu ponudu, prvi put je čujem", kazao je Živanović.


Ministarka finansija je, međutim, kazala da nije ništa novo rekla, da je isto to već rečeno na sastanku sa sindikatima i da su Vlada i Ministarstvo finansija imali fer predlog da se prosvetnim radnicima isplate tekuće i zaostale jubilarne nagrade.


Diana Dragutinović je rekla da je zahtev sindikata prosvetnih radnika za povećanje plata prouzrokovao lanac zahteva za povećanje plata i da je njoj do sada stiglo šest do sedam takvih zahteva.

Obradović: Budite fer, poštujte zakon

Ministar prosvete Žarko Obradović, koji je takođe gostovao na RTS-u, apelovao je na sindikate da prekinu, kako je naveo, nezakoniti štrajk. Obradović je istakao da će formalno pozvati sidikate na razgovor, ali nije precizirao kada će to učiniti.


"Suština je da li postoji dobra volja za rešenje. Fer bi bilo poštovati zakon, ako se sprovodi štrajk da se drže časovi 30 minuta", kazao je Obradović.

2024 © - Vesti online