Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 19.01.2011.
01:42
Vestionline A

Škundrić: Biće kako kaže EU

Ukoliko Evropska komisija dokaže da za nas ne važe pravila koja važe za druge zemlje u Evropi kod kojih postoje različite akcize na različiti kvalitet derivata mi ćemo morati, u želji da ne nanesemo štetu našim daljim evropskim integracijama, to da prihvatimo, rekao je ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić za "Danas". Škundrić je rekao da nije reč o fiskalnoj diskriminaciji.

Petar Škundrić

U EU ne postoji zabrana za različite akcize za različite vrste benzina i dizela. Jedina obaveza zemalja članica EU jeste, kako je rekao, da ne određuju akcize niže od propisanog minimuma.

On je naglasio da politika EU propisuje postepeno smanjenje razlike između akciznog opterećenja dizela i benzina, što se desilo u Srbiji.

"Dakle, priča o tome da je ovom odlukom učinjeno nešto što se ne radi u EU je netačna i zlonamerna. Pogotovo kad to priča i tumači neko ko je zainteresovan i to još govori kao u ime EU", ocenio je Škundrić.

Škundrić je rekao da očekuje da će korekcija cena struje biti najverovatnije 1. marta i da "misli da će biti na nivou jednokratnog povećanja".

Ne boji se smene

Prema njegovim rečima, on nema razloga da se oseća ugroženim ukoliko dođe do rekonstrukcije Vlade.

"Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima jer imamo najveću stopu rasta u odnosu na ostale sektore. Stoga nemam razloga da se plašim ili budem nezadovoljan time ukoliko bi vrh koalicije odlučio da sam ja neko ko treba da bude povučen sa mesta ministra".

Bolje DS nego SNS

Škundrić je takođe rekao da je DS za SPS poželjniji partner od SNS.


"Ako analiziramo rezultate rada aktuelne Vlade Srbije, saradnju koja postoji između Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije i temeljna opredeljenja te dve stranke, smatram da je DS poželjniji politički partner socijalista nakon narednih izbora", rekao je Škundrić.


On je ocenio i da je takav slučaj i na duge staze kada je reč o odnosima SPS i DS.
"Temeljni principi saradnje naše dve partije su usaglašeni i značajni su za dalju političku stabilnost i razvoj države", ocenio je Škundrić.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.01.2011. 07:06
Ma da uvecajte akcize na beznzin.Poskupljenje hrane stalno traje.Sada poskupljenje struje.Pa majku mu uvedite takse i na disanje kad tako radite.Kad cemo da vidimo da je u necemu cena pala.Cene rastu konstantno a ljudima smanjujete plate.Penzije nikakve.Jel vi vidite uopste kuda vodite ovu zemlju.Narode osvesti se pre nego sto bude prekasno.DOLE VLADA I KORUMPIRANI POLITICARI
Sreda 19.01.2011. 09:33
Korumpirani beskicmenjaci!!!
Sreda 19.01.2011. 11:40
Ništa on novo nije rekao u odnosu na DOS koji je vrištao da će usvojiti evropske zakone i propise. Jedino što su prvo opljačkali Srbiju za 10 godina SVOJIH propisa, a sada u praznoj kući može kako hoćeš.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online