Sreda 19.01.2011.
01:42
Vestionline

Škundrić: Biće kako kaže EU

Petar Škundrić

U EU ne postoji zabrana za različite akcize za različite vrste benzina i dizela. Jedina obaveza zemalja članica EU jeste, kako je rekao, da ne određuju akcize niže od propisanog minimuma.

On je naglasio da politika EU propisuje postepeno smanjenje razlike između akciznog opterećenja dizela i benzina, što se desilo u Srbiji.

"Dakle, priča o tome da je ovom odlukom učinjeno nešto što se ne radi u EU je netačna i zlonamerna. Pogotovo kad to priča i tumači neko ko je zainteresovan i to još govori kao u ime EU", ocenio je Škundrić.

Škundrić je rekao da očekuje da će korekcija cena struje biti najverovatnije 1. marta i da "misli da će biti na nivou jednokratnog povećanja".

Ne boji se smene

Prema njegovim rečima, on nema razloga da se oseća ugroženim ukoliko dođe do rekonstrukcije Vlade.

"Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima jer imamo najveću stopu rasta u odnosu na ostale sektore. Stoga nemam razloga da se plašim ili budem nezadovoljan time ukoliko bi vrh koalicije odlučio da sam ja neko ko treba da bude povučen sa mesta ministra".

Bolje DS nego SNS

Škundrić je takođe rekao da je DS za SPS poželjniji partner od SNS.


"Ako analiziramo rezultate rada aktuelne Vlade Srbije, saradnju koja postoji između Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije i temeljna opredeljenja te dve stranke, smatram da je DS poželjniji politički partner socijalista nakon narednih izbora", rekao je Škundrić.


On je ocenio i da je takav slučaj i na duge staze kada je reč o odnosima SPS i DS.
"Temeljni principi saradnje naše dve partije su usaglašeni i značajni su za dalju političku stabilnost i razvoj države", ocenio je Škundrić.

2024 © - Vesti online