Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.06.2017.
19:11
D. Pašić - Vesti A

Vidovdanski sportski susreti: "Knez Lazar" najbolji u nadigravanju

Na sportskom kompleksu u Sankt Martinu, u Traunu kod Linca, održani su 38. Vidovdanski sportski susret u organizaciji Saveza Srba Austrije. Domaćin ove tradicionalne manifestacije bilo je Kulturno-umetničko društvo Ostrog iz Linca, pod medijskim pokroviteljstvom našeg lista. Članovi srpskog kluba "Knez Lazar" iz Gmundena ukupni su pobednici Vidovdanskih sportskih susreta i opravdano su zaslužili prvu nagradu, pehar "Vesti", koji im je uručio predsednik Saveza Srba u Austriji Darko Jurišić.

D. Pašić
Druženje je najvažnije: Tri prvoplasirana kluba s peharima našeg lista

On je posle svečanog defilea članova klubova i intoniranje austrijske i srpske himne otvorio Vidovdanske sportske susrete, poželevši svim učesnicima dobrodošlicu i zahvalnost što su se odazvali. Uprkos visokoj temperaturi, učesnici su, doduše daleko od broja koji se ranije odazivao, pokazali pre svega volju da se nadigravaju u 14 disciplina.

Ukupno je učestvovalo šest klubova, s tim što su u poslednji čas otkazali članovi Opanka iz Salcburga i Trebave iz Salfeldena.

I ovog puta se pokazalo da ne postoji saradnja između brojnih srpskih udruženja kako u Gornjoj Austriji, tako i celoj državi jer je istog dana organizovano nekoliko manifestacija što je svakako uticalo na mali odziv na Vidovdanskim sportskim susretima.

Šane i Milan

Na Vidovdanskim sportskim susretima rezultati nisu najvažniji. Tu se sklapaju, ali i obnavljaju prijateljstva. Tako se čak 31 godinu, uprkos tome što žive u istom gradu, nisu videli Bogoslav Lukić Šane i Milan Obradović. Posle toliko godina Lukić se tek posle kratkog razgovora setio prijatelja Obradovića, posle čega su počeli da "pretresaju" uspomene.

Uprkos tome, svi učesnici zaslužuju najviše pohvale za prikazano znanje. Najviše ekipa se prijavilo u najpopularnijim disciplinama - fudbalu i košarci - po pet. Jedno od najatraktivnijih takmičenja viđeno je u nadvlačenju konopca.

Ekipa Bosiljka iz Velsa bila je najjača u ovoj tradicionalnoj narodnoj disciplini, koja po pravilu privuče najviše gledalaca. S druge strane, najviše neizvesnosti je viđeno na fudbalskom turniru.

Ekipe "Knez Lazar" i Bosiljak su potvrdile da su zasluženo stigle do same završnice. U regularnom delu utakmica je završena 2:2, da bi tek posle 13 serije penala odlučen pobednik. Pehar našeg lista je pripao ekipi "Knez Lazar" iz Gmundena.

Gavrići za primer

Posebno priznanje za tradiciju Vidovdanskih sportskih susreta naših ljudi u Austriji ide na adresu bračnog para Ružice i Novaka Gavrića. Oni su bili učesnici prvih igara koje su 1980. godine održane u Lincu. Gavrići su i ovog puta doputovali iz Beča u grad na Dunavu i sreli se sa prijateljima. Bili su tu i Milorad Torlaković, Dragutin Petković, Ilija Mijatović, Slobodan Jovanović i Cvijetin Đurić, koji su takođe ostavili dubok trag kad je reč o ovoj manifestaciji.

UKUPAN PLASMAN


1. "Knez Lazar" - Gmunden 24
2. Bosiljak - Vels 22
3. Ostrog - Linc 17
4. Zajednica srpskih klubova Beč 12
5. Mlava - Linc 8
6. KSZS Salcburg 3

Fudbal
1. "Knez Lazar" - Gmunden
2. Bosiljak - Vels
3. Zajednica srpskih klubova Beč

Košarka
1. Ostrog - Linc
2. "Knez Lazar" - Gmunden
3. Bosiljak - Vels

Odbojka - muškarci
1. Ostrog I
2. Ostrog II
3. Ostrog III

Odbojka - žene
1. Bosiljak I
2. Bosiljak II
3. Ostrog

Nadvlačenje konopca
1. Bosiljak -Vels
2. Mlava - Linc
3. "Knez Lazar" - Gmunden

Stoni tenis
1. Mlava - Linc
2. Zajednica srpskih klubova - Beč
3. "Knez Lazar" - Gmunden

Atletika

100 metara

1. Knez Lazar - Gmunden
2. Bosiljak - Vels
3. Ostrog - Linc

200 metara
1. Knez Lazar - Gmunden
2. Bosiljak - Vels
3. Zajednica srpskih klubova - Beč

Skok udalj
1. Ostrog - Linc
2. Knez Lazar - Gmunden
3. Bosiljak - Vels

Bacanje kugle - žene
1. Ostrog -Linc
2. Zajednica srpskih klubova -Beč

Bacanje kugle - muškarci
1. Knez Lazar - Gmunden
2. Bosiljak - Vels
3. Ostrog - Linc

Kuglanje - muškarci
1. Zajednica srpskih klubova - Beč

Kuglanje -žene
1. Zajednica srpskih klubova - Beč

Šah
1. Mlava -Linc
2. Zajednica srpskih klubova - Beč

Dart (pikado)
1. Kulturno-sportska zajednica Srba Salcburg
2. "Knez Lazar" - Gmunden
3. Zajednica srpskih klubova - Beč

Bilijar
1. "Knez Lazar" - Gmunden
2. Mlava - Linc
3. Ostrog - Linc

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online