Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 26.03.2017.
19:10
srbija danas A

Krenuo da krsti decu: Pop mu tražio 10.000 dinara, a kod drugog je tek usledio šok!

Nenad je hteo da na prvi rođendan krsti blizance, ali ga je dočekalo jedno veoma neprijatno iznenađenje.

pixabay.com
Cenovnik i za decu (Foto: Ilustracija)

- Pre godinu dana smo supruga i ja dobili blizance, pa smo odlučili da ih krstimo na njihov prvi rođendan. Otišao sam kod našeg sveštanika da bi zakazao termin, međutim, pamet mi je stala kada je rekao da će me krštenje koštati skoro 10.000 dinara - započeo je ispovest Nenad Đ. (47) iz mesta Busije, kod Batajnice.

Srpska Pravoslavna Crkva navodi da ne postoji cenovnik za verske usluge. Međutim, njega je sačekala malo drugačija situacija.

- Nisam znao da će mi sveštenik tražiti 10.000 dinara za krštenje. Hteo sam da ostavim dobrovoljni prilog, ali ovo je stvarno previše. Odlučio sam da se raspitam kod ostalih sveštenih kolika je "tarifa", pa da vidim gde je najjeftinije jer sam stvarno hteo da krstim svoju decu - dodao je Nenad.

On je od prijatelja koji je nedavno krstio svoje dete čuo da sveštenik u Staroj Pazovi ne naplaćuje krštenje.

- Uputio sam se tamo, nisam se previše nadao, ali nisam imao šta da izgubim. Ispostavilo se da je moj prijatelj bio u pravu, sveštenik nije hteo da uzme novac. Pokazao mi je na ikonu i rekao da ostavim novac kao dobrovoljni prilog ako želim i to je to - ispričao je Nenad.

Nenad je prošle nedelje krstio svoju decu, ali, kako kaže, za njegovog parohijskog sveštenika su vrata njegove kuće zatvorena do daljnjeg.

- Izgleda da danas treba da imaš pare da bi bio vernik. Ne želim da kritikujem sve sveštenike jer sam se uverio da ima izuzetaka, ali cela ova stvar sa tarifama je prevršila svaku meru - zaključio je on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.03.2017. 20:26
Uhvatio Pop zlatnu ribicu. Ribica: - Ako me pustiš ispunicu ti dve želje. Pop: - Moja prva želja...pa neću više da budem sveštenik - i u tom trenu ribica mu uze Bibliju, baci je na pod, pa kaže: - Sad više nisi sveštenik... Ribica: - Hajde reci tu drugu želju? Pop: - Hoću da imam punoooooooooo para, al' da ništa ne radim, samo da uživam... U tom trenu ribica uzme nazad Bibliju, vrati mu je i reče: - Ma koga ti zajeebavaš!!!..........................Jedna žena sedi u avionu pored sveštenika. - "Oče", reče ona, "mogu li vas zamoliti za uslugu?" - "Rado, ako ću biti u mogućnosti, kćeri moja." - "Znate, kupila sam jedan jako skup i posebno dobar aparat za depilaciju, ali on je još nov i sad se bojim da ću na carini morati mnogo platiti. Da li biste ga mogli sakriti ispod svoje mantije?" - "Mogao bih, kćeri, ali problem jer ja ne mogu lagati. Nego, dajte mi taj aparat, nešto ću već smisliti." - Žena je pomislila: "Nekako će se već srediti", i dala mu je aparat. Na aerodromu upita carinik sveštenika da li ima nešto za prijaviti? - "Od glave do struka nemam ništa za carinjenje, sine moj!" uvereno reče sveštenik.. Pomalo zbunjen carinik upita: "A od struka nadole?" - "Tu dole", reče pop, "imam jedan aparat za žene, koji još nikada nije upotrebljen." Carinik se glasno nasmeja i viknu: - "Sledeći molim..."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online