Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 18.12.2016.
08:13
O. Đoković - Vesti A

Metla za Vučića

"E, Vučiću, Vučiću, hoćeš li ti mene, konačno, poslušati?", glasno pita Milan Vasić istovremeno sebe i premijera Srbije, ljut i na vreme koje prolazi, a odgovor ne donosi.

O. Đoković
Vreme je za čišćenje Srbije: Milan Vasić

Zemljak, rodom iz Sremčice, 37 godina žitelj Pariza, po profesiji mehaničar, šofer i političar, tako se predstavlja, uzgred reče i da je bio pomorac i obišao stotinu zemalja.

E, taj naš Milan je izgleda i veliki veseljak, jer samo što namršti veđe, odmah se široko nasmeje.

- Čuj, pitaš kakav političar? Pa, bio sam ja u Republikanskoj partiji Žiskara d"Estena, onda, za vreme njega i posle njega. Tu sam prikupljao iskustva - kaže on.

Potom Milan krenu u razradu svoju poslednje političke aktivnosti i akcije:

- Odneo sam pravu metlu, superkvalitetnu, predsedniku Vlade, našem Vučiću, u Nemanjinu 11, predao na prijemno odeljenje, legitimisao se, potpisali oni da su metlu primili, sve je čisto k"o suza - priča Milan.

Naselja bez kanalizacije

- Imamo u Sremčici rečicu. Ono, "od izvora dva putića", a ne možeš pored nje proći od smrada, celom dužinom, od Železnika do Lipovice. Tako mi svega, tamo je svaka kuća dvorac, hoće gazde da se time diče, a neće da plate kanalizaciju. Kupe njivu, sagrade kuće od po 500 kvadrata, nema kanalizacije, ne treba im. Bolje se olakšati direktno na zemlju majčicu, nego platiti za kanalizaciju. I to ti je Vučićev zakon. Gradi, ali u gradnji ne seri!

Sledi razrada:

- Ma, sestro, metla je da premijer počisti Srbiju, a i moju Sremčicu. Uz metlu sam mu napisao i predložio da postavi plastične cisterne za kanalizaciju i osnuje preduzeće koje će se baviti čišćenjem - objašnjava on.

Duboko udahnu Milan, kao da proverava kojeg mu je kvaliteta u pluća upravo usisani vazduh, pa nastavi:

- E, koliko moja Sremčica smrdi! Nemoguće je disati. U moju Sremčicu kao navijeni dolaze doseljenici, evo, 40 godina, a ne bi u nju ulagali. Danas nas je u Sremčici 80.000, niko ništa da pomeri nabolje. Što iznad fabrike "Ivo Lola Ribar" ne naprave centar, onaj kao u gradu Klisui, centar za prečišćavanje vode, svih otpada, a i za grejanje i za toplu vodu? Ja to lepo predložim Vučiću, na Zapadu prava ideja zlata vredi, a on se pravi da ne razume ili, možda, čovek ne zna da čita? Hej, predao sam mu sve to u avgustu. Bilo bi mu lakše da mete po lepom vremenu, nego zimi, kad je sve zaleđeno. Čisti čoveče, kad hoćeš, ali čisti, čistoća je pola zdravlja - priča Milan.

Pomešali mu se mašta i sećanje, pa ovako produžava:

- Jedino što sam video na TV od moje metle je da ljudi idu na kazan, tutnu im u ruku zapršku sa prokuvanom vodom i jedan lebac, nema ni pasulja, nema ni krompira. E, majko moja! To ti je napredak Vučićeve ekonomije, to je prema njegovoj statistici dva-tri stepena naviše, nabolje. Mašala, premijeru Vučiću! - kaže Milan.

Objašnjava Milan da je starosedelac Sremčice, da su njegovi Vasići najstariji u Sremčici, da su onomad baš oni doveli struju, uveli telefon, napravili školu, sagradili Dom kulture koji je srušen od strane mafije, učinili su Vasići i da potekne voda, napravili put i, evo, kapitalnog dela - kupili metlu za Vučića.

- Dosta od nas, je li? - pita Milan...

Borac za pravdu

- Ja sam ti, sestro, rođen za pravdu. Ni komunista, ni antikomunista, ni milioner, a ceo život radio da bih zaradio za koru hleba. Teraju te, radi, radi i umri od gladi. Metla, metla, sestro, da ih prikupimo po celom svetu ne bi ih bilo dovoljno za Vučićevu Srbiju - Milanova je gorka analiza.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.12.2016. 08:49
Ništa ovaj nije bolji od Vučića . Čovek pravi od sebe budalu isto kao i Vučić samo što to Vučić radi za ogromne pare a ovaj besplatno ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online