Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.03.2016.
11:25
Vestionline A

Od Putina se naježiš, od Vučića te nekako... sramota

Jeste da je danas Međunarodni praznik žena, ali je u Srbiji i izborna kampanja u punom jeku, a žene čine polovinu biračkog tela! S tim u skladu, a po ugledu na ruskog predsednika Vladmira Putina od čije se čestitke naježiš, i premijer Srbije je rešio da se obrati pripadnicama nežnijeg pola porukom na svom Tviter nalogu koja je, u naprednjačkom maniru, neprimerno štura i kratka. Onako, malo te bude sramota kad vidiš kako priča Volođa i koje reči koristi, a kako naš Vođa samo što ne kaže - čestitam, ali samo ako glasate za mene...

Tanjug
Brine i o ženama: Aleksandar Vučić čestitao 8. mart

Dakle, poruka srpskog predsednika Vlade je potpuno napredna, puna vere u bolje sutra (koje bi prema naprednjačkim obećanjima trebalo da stigne za nekoliko desetina godina) i prepuna optimizma. 

- Srbija uz vas ide sigurnim korakom u budućnost - i jače, i brže i lepše. Drage sugrađanke, srećan vam 8. mart! - napisao je Vučić na Tviteru.

Eto, toliko od srpskog premijera, mada od koga je i mnogo je!

Stvarno stanje ženskih prava u Srbiji

I poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Zaštitnik građana Saša Janković čestitali su svim građankama Srbije Međunarodni dan žena.

Janković je poručila da 8. mart slavi žene i njihovu vekovnu borbu za ljudska prava, ravnopravnost i razbijanje stereotipnog ponašanja i rodnih predrasuda.

Tanjug
Brankica Janković

Ona je, međutim, primetila da se Srbija i dalje svakodnevno suočava sa diskriminatornim stavovima o ženama. Kako kaže, tome u prilog govori i prošlogodišnja statistika Poverenika za zaštitu ravnopravnosti koja pokazuje da se najveći broj pritužbi odnosio na diskiminaciju žena u oblasti rada i zapošljavanja.

Prema njenim rečima, žene se često teže zapošljavaju, rade slabije plaćene poslove, društvo ne vrednuje dovoljno rad koji one obavljaju u svojim domaćinstvima..., a posebno osetljive kategorije su trudnice i porodilje, osobe sa invaliditetom, starije žene, žene iz ruralnih područje.

Povodom Međunarodnog dana žena, Janković je istakao da nezaposlenost, siromaštvo, konflikti i krize pogađaju žene teže nego muškarce, a da je upravo učešće žena, i još više liderstvo, najbolji način da se ta neravnopravnost i društvena nepravda ukinu.

Ženska i rodna ravnopravnost ne idu na uštrb muškaraca - bez rodne ravnopravnosti nema socijalne pravde i ona oslobađa pun potencijal društva i svih njegovih članova, naveo je Janković u saopštenju.

- Na žalost, iako je svest o ravnopravnosti žena sve izraženija, one u stvarnosti još uvek trpe čak i najbrutalniji oblik neravnopravnosti - rodno zasnovano nasilje - upozorio je on.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.03.2016. 13:02
ne moze da se ostavi demagogije ni zene kada su u pitanju! on je non stop u izborima izlgeda!
Utorak 08.03.2016. 16:25
A gde mu je zaostala demokratska tolerancija naspram homoseksualaca koji se osecaju "zenstveno" sa surlom medju nogama??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online