Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 17.12.2016.
21:56
informer.rs A

Hrvati u panici: Putin sprema Srbiju za veliki rat?!

Režim u Hrvatskoj u neviđenoj je panici zbog početka realizacije vojno-tehničkog sporazuma Srbije i Rusije i sada pokušava da najstrašnijim lažima NATO i EU okrene protiv naše zemlje. Naime, u izveštaju hrvatske obaveštajne službe koji je dostavljen zapadnim saveznicima optužuju se ruski predsednik Vladimir Putin i srpski premijer Aleksandar Vučić da se spremaju za rat, odnosno da su tajno već dogovorili vojni pakt.

Tanjug/AP
Hrvati strahuju od oružja koje bi moglo da stigne u Srbiju: Vladimir Putin

Hrvatski obaveštajci, piše "Informer", na više važnih evropskih i američkih adresa poslali su izveštaj u kom tvrde da će Moskva, osim šest "migova 29", Srbiji pokloniti i raketni sistem "buk", kao i 60 najmodernijih tenkova i oklopnih vozila.

Hrvatski pritisak

Bivši šef VBA Momir Stojanović ističe da Srbija mora da teži nabavci još većeg broja aviona.
- Ruski avioni su važno poboljšanje za vojsku, ali smo i dalje daleko od vojne sile. Hrvati izjavama poput Tabakove pritiskaju vlast da nešto preduzme.

U tom dokumentu, koji je dostavljen i ambasadi Hrvatske u Beogradu, čak se doslovce navodi da Vučić i Putin na tajnim sastancima dogovorili čvrst vojni savez koji je usmeren protiv Zapada.

- Hrvatska, bez ikakvih dokaza, optužuje Putina da donacijom oružja priprema Srbiju za novi rat na Balkanu. Njihovi agenti tvrde da će Rusija, osim "migova", Srbiji pokloniti čak i raketni sistem "buk", kao i tenkove i oklopna vozila. Njihove optužbe idu toliko daleko da Srbiju optužuju i za tajni vojni savez sa Rusijom - kaže sagovornik "Informera".

Niko nije želeo zvanično da komentariše ova saznanja. Ipak, da su Hrvati u velikom strahu, indirektno potvrđuje analiza hrvatskog analitičara portala "Obris-odbrana i sigurnost" Igora Tabaka. On je za portal Indeks.hr naglasio da su ruski avioni "veliko pojačanje za srpsku vojsku, dok Hrvatska jedva čuva svoje nebo".

- Donacija ruske aviotehnike Srbiji radikalno diže kapacitet njihove avijacije. Pitanje je kako će reagovati Hrvatska. Remontom smo samo uspeli da jednom "migu 21" privremeno produžimo sposobnost čuvanja vlastitog aero-prostora. O ofanzivnoj snazi naših oldtajmera nemamo šta govoriti... - istakao je Tabak, koji je apelovao na hrvatske političare da krenu u naoružavanje kako bi se odbranili od "nove srpske pretnje".

Miroslav Lazanski, vojno-politički analitičar, kaže da Hrvati sve ovo rade iz interesa i jednog cilja.

- Tačna je Tabakova konstatacija da je hrvatska avijacija skup oldtajmera bez ikakve ofanzivne snage. Ali mislim da ne možemo baš reći da su Hrvati u panici zbog šest "migova"... Oni ovako žele zapravo da stvore pogodnu klimu i priliku da dobiju od SAD avione F16 - podvlači Lazanski.

POVEZANE VESTI

Subota 17.12.2016. 22:10
Ove us,taše još nisu umirile svoju savestopet im se prividjaju Rusi i Srbi na kućnom pragu.
Nedelja 18.12.2016. 08:57
Naslov je providan i glup . Prvo nema te ljubavi da će Rusi ili NATO bilo kome bilo šta pokloniti od naoružanja . Sve ima svoju cenu a plaćanje može da bude novcem , treitorijom ili bilo kavim drigim interesom prodavca . Besplatnog ručka nema !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online