Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.12.2015.
21:21
B. Grujić - Vesti A

Josip Broz, blažen među ženama

Tradicionalno, po strogim principima bez prisustva jačeg pola, uz banatsku štrudlu i himnu "Tri metera somota", više od dve stotine Zrenjaninki i njihovih gošći, pre vremena, dočekalo je Novu godinu. Jedinstvenu manifestaciju na svetu, nekadašnjoj SFRJ, pa sada i Srbiji, organizuje udruženje Sva lepota sveta u zrenjaninskom hotelu "Vojvodina" , a glavni "krivac" je Katarina Halasović, idejni tvorac ovog zanimljivog druženja dama, koje se proteklog vikenda 30, jubilarni put dogodilo u Zrenjaninu.

B. Grujić
Iznenađenje večeri: Milenko Pavlov kao Josip Broz Tito

- Reč je o spontanoj inicijativi grupe žena, kojima je dosadilo da teret slava i novogodišnjih slavlja nose na svojim plećima i pripremaju bogate trpeze u svojim domovima. Već davne 1985. rešile smo da organizujemo svoj doček Nove godine, uz samo jednu želju, da budemo vesele, raspoložene, raspevane, razigrane i same, bez prisustva muškaraca. Nepisano je pravilo da muškarcima ulaz nije zabranjen, ali nije ni dozvoljen... To se poštuje, a jedini izuzetak su konobari i muzičari. Po Ženskoj novoj godini smo zaista, koliko znam, jedinstvene u svetu - ističe Kaća Halasović, osnivač specifičnog ženskog udruženja Sva lepota sveta.

B. Grujić
Za uspomenu: Grupni portret sa Deda Mrazom

- Muževe ostavljamo kod kuće jer ovo je naše veče. Uvek se dobro provedemo, pokažemo kako umemo da se veselimo i bećarimo - napominje Sandra Jovanović, koja je u Zrenjanin došla sa drugaricama iz Beograda.

- Tih nekoliko sati smo u glavnoj ulozi i to ne kao domaćice po balkanskom običaju, zarobljene u kuhinji, već kao vesele, doterane i opuštene gošće, kojima se ugađa - priča Dijana iz okoline Zrenjanina, koja je ranijih godina dovodila gošće iz Italije, gde joj suprug radi i koje su, kako ističe, bile oduševljene provodom
Ulazak u Novu 2016. godinu označio je i Deda Mraz, koji je uz banatske bećarce umarširao u salu.

Lik mu je pozajmio popularni zrenjaninski glumac Jovica Jašin, kojem su sigurno mnogo muškarci mogli da pozavide jer nije mala stvar poljubiti dve stotina dama u toku jedne noći.

- Ove večeri uvek imam dilemu. Ako prevarim Baba Mrazicu, ubiće me ona. A ako je ne prevarim, ubiću se sam - šeretski je rekao Jašin, najbrži srpski Deda Mraz, pošto je već ušetao u 2016. godinu.

- Nismo dovoljne same sebi, potrebni su nam muškarci. Oni koji znaju da zagrle, poljube, podrže nas, priznaju uspeh žene. Sve ideje za proslavu davali su nam upravo muškarci i hvala im na tome - dodala je gospođa Katarina Halasović, ne skrivajući oduševljenje zbog prisustva velikog broja dama, koje su u Zrenjanin stigle iz Beograda, Novog Sada, Vršca, Sombora, ali i Austrije, Nemačke, Mađarske, a prethodnih godina bilo ih je iz Amerike, Kanade, Australije...

Razdragano druženje trajalo je do duboko u noć, a kao iznenađenje večeri, a obzirom na jubilej, u beloj maršalskoj uniformi pojavio se "glavom i bradom" Maršal Josip Broz Tito, koga je sjajno glumio, takođe Zrenjaninac, Milenko Pavlov.

- Sam Josip Broz i njegova era bili su oličenje glamuroznih novogodišnjih dočeka, a budući da je manifestacija nastala sada već daleke 1985. godine, kada je još postojala SFRJ, sasvim je bio primeren dolazak Maršala i poneka njegova opaska, a poznata je bila i njegova naklonost prema ženama - naglasio je Milenko Pavlov.

Valcer i šale

Za 30 godina, koliko manifestacija traje, više od 6.000 dama prodefilovalo je u svečanim haljinama i plesalo novogodišnji valcer.
- Mnogo smeha, šala i pošalica, naravno na račun jačeg pola, ali i opuštena atmosfera, odlikuju ovo slavlje u mom rodnom gradu, iz koga sam pre tridesetak godina otišla u Beč - kratko je rekla gospođa Ana, uz napomenu da je uvek za novogodišnje praznike u Zrenjaninu ne bi propustila ni za živu glavu.

POVEZANE VESTI

DRUŠTVO Kupus za Ginisa
Četvrtak 24.12.2015. 13:13
Hebo vas onaj pravi "copo".Zar nemate kome drugom da se veselite,vec najgorem srbomrzcu.Treba vam pokazati livadu i da se tamo dobro napasete,koliko mozga imate,drugo niste ni zasluzile.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online