Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.11.2015.
22:45
Tanjug A

Balkan da prima zahteve za azil u bogatim zemljama!?!

Evropska unija razmatra da u balkanskim zemljama koje nisu članice EU postavi centre gde bi se primali zahtevi za azil desetina hiljada migranata koji dolaze iz Grčke, rekli su u ponedeljak ministri EU u Briselu.

Reuters
Pa dobro, ljudi, da li ste vi normalni?!!!

Ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn, koji je predsedavao sastanku u Briselu, rekao je da je zamolio ministre da razmotre načine kako registrovati i razmotriti zahteve velikog broja migranata koji napuštaju Grčku neregistrovani, a od kojih mnogi idu prema Nemačkoj.

Zvaničnici EU kažu da je predlog o stvaranju centara za razmatranje zahteva za azil u balkanskim zemljama, motivisan zabrinutošću da bi, nakon što bogate zemlje Zapada dostignu pune prihvatne kapacitete, migranti mogli da preko zime ostanu zaglavljeni u siromašnim balkanskim državama, a izvan EU.

Ti centri, moguće sa osobljem EU, mogli bi da sprovode proces registrovanja i identifikacije, što je trebalo biti urađeno u Grčkoj, uključujući i uzimanje otisaka prstiju, kao i početni postupak utvrđivanja podobnosti za dodeljivanje azila, ili za deportovanje migranata iz Evrope.

Aselborn je istakao da je veliki broj migranata koji dolaze na grčka ostrva, prosečno više od 5.000 dnevno, nešto s čime Atina ne može da izađe na kraj - i da je to dovelo do predloga da se duž tranzitne rute migranata, od Grčke preko Balkana, otvore dodatni registracioni centri.

"Ta ideja treba biti dalje razrađena", rekao je Aselborn novinarima.

Komesar EU za migracije Dimitris Avramopulos istakao je da ne postoje planovi da se ustanove "prihvatni centri" i rekao je da je osnovna ideja da se pomogne ljudima koji putuju preko Balkana.

Reuter

POVEZANE VESTI

Utorak 10.11.2015. 00:00
Ko ih nezna skupo bi ih platio. Grcka treba uz pomoc ue da postavi 100 kontejnera sa po jednim ili dva covjeka da bi registrovali sve izbjeglice. koje dnevno udju u Grcku. Jeli to veliki trosak za evropsku uniju??? Naravno da nije. Radi se vjerojatno o planu da dobar dio te mase zaglave u Srbiji i Republici Srbskoj kao i u Federaciji i Kosovu i Metohiji. Sta planiraju sa njima to samo oni znaju ali nista dobro nam sa tim ne zele. Da imamo razumne politicare bez zadrske bi odbili takav scenario. Vostani Serbie.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online