Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 31.07.2015.
07:51
D. N. Petrović - Vesti A

Zovu Bošnjake da postanu Turci

U Sandžaku je nedavno registrovano Udruženje Turaka Srbije, na čijem je čelu Novopazarac Alija - Aljo Šehović. Udruženje je pozvalo Bošnjake i druge građane (Gorance, Rome, Albance) da se izjasne se kao Turci.

D. N. Petrović
Upisuju građane koji žele da postanu Turci (Foto: Ilustracija)

Kad se sakupi "dovoljan broj Turaka", od države će zatražiti da prizna tursku nacionalnu manjinu. Ako i to prođe, biće formiran i Turski nacionalni savet u Srbiji.

U Udruženju Turaka ističu da su se na ovaj korak odlučili iz razloga da bi u Sandžak privukli što više investicija iz Turske. Kažu da je odziv dobar i da se nekoliko stotina Bošnjaka već upisalo na "turski" spisak.

Po poslednjem popisu, u Srbiji skoro da nije bilo Turaka.

Bošnjaci imaju istorijske i rodbinske veze s Turskom, ali ne govore turski jezik i osim islamske vere, nemaju ništa sličnog sa Turcima.

U "štabu" muftije Zukorlića kažu da će svi Bošnjaci koji pređu u korpus turske nacionalne manjine izgubiti svoj identitet. Lider SDA Sulejman Ugljanin smatra da je sve ovo "srpsko maslo" i da se radi o projektu srpskih nacionalista i institucija (SANU, Crkve, Udbe i sl.) koje "rade o glavi Bošnjacima" i pripremaju im nove podele.

POVEZANE VESTI

Petak 31.07.2015. 10:20
Mogu slobodno, ali onda da traže boravišnu vizu u Srbiji. Veliku smo istorijsku grešku napravili što nismo posle balkanskih ratova i posle prvog naterali poturčene srbe da se vrate pravoslavlju i srpstva, ili da večito se dosele u Turskoj. Novokomponovani "bošnjaci " su ponosni što su iz-dajnici svog naroda i krvi, što su ubijali i mučili svoja braća . U istoriji čovečanstva nema veće bruke ! Takvi nam ne trebaju.
Petak 31.07.2015. 11:47
i dahije i poturice pod jedan krov....u rodnu Tursku
Petak 31.07.2015. 12:55
Kad se sjutra probude ko zna šta će biti. Možda Eskimi. Muslimani su kao list na vjetru. Nemaju muslimanski korijen. Imaju srpski ali se za njega ne hvataju. Hoće na silu da budu nešto što nijesu. Prvo su bili Srbi i Crnogorci muslimanske vjere, (muslimani sa mali "M", pa postadoše muslimani sa velikim "M" (tobže nacija), pa se izjasnišekao "Bošnjaci", sad hoće da budu Turci a za sjutra još nijesu definisali. Smiješno je šta korumpirani pljačkaši iz redova muslimanske vjeroispovijesti rade da bi zadržali pozicije kako bi dalje nesmetano pljačkali ljude u Srbiji koji imaju muslimansku vjeroispovijest. Zato moraju stvoriti haos, strah od Srba i svih drugih koji nijesu Srbi kod njih a oni se predstavljaju kao "zaštitnici" ljudi muslimanske vjeroispovijesti. Najgore je što svi znaju da to nije tako ali STRAH je čudo. Žao mi je raspolućenih muslimana. Valjda će imati nekog da im otvoreno kaže šta su im interesi, kakvi su im korijeni i kako sa svima da žive u miru. Lako je praviti haos a teško biti mudar.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online