Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.06.2015.
01:12
D. N. Petrović - Vesti A

Udovice heroja još čekaju pomoć države

Znamo da našeg Mića više ne možemo vratiti, svesni smo i da nikakvi papiri neće ublažiti naš bol, ali bilo bi nam lakše kada bismo od Ministarstva odbrane ili od Vojske Srbije dobili zvanični izveštaj sa obrazloženjem zbog čega je pao helikopter, šta se te kobne noći događalo iznad Beograda i kako je poginuo naš Mićo.

Tanjug
Oproštaj: Dr Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović

Ovo za "Vesti" ističe Violeta Veselinović, supruga Miroslava - Mića Veselinovića, anestetičara iz Novog Pazara koji je, zajedno sa kolegom dr Dževadom Ljajićem, poginuo u martu ove godine u helikopterskoj nesreći kod Beograda, kada su spasavali tek rođenu bebu iz Novog Pazara.

Porodica nije dobila zvaničnu informaciju o tragediji, a još čeka i obdukcioni nalaz.
- Samo smo dobili Mićove lične stvari, sve osim njegovog mobilnog telefona - priča Violeta. Ona kaže da je gradska uprava održala obećanje i zaposlila je u novopazarskoj opštoj bolnici. Sama brine o sinu Danilu, koji je završio šesti razred, i ćerki Dariji, koja će na jesen napuniti deset godina. Deca još nisu dobila obećanu stipendiju.

- U kontaktu smo sa porodicama poginulih pilota, njihova deca već primaju stipendije. Prosledili smo Ministarstvu odbrane svu dokumentaciju koju su tražili, odgovora još nema - dodaje Violeta.
Osim trojice ministara koji su ih posetili odmah posle tragedije, niko iz državne službi nije više zvao Ljajiće ni pitao kako su, da li im što treba.

- Lokalna samouprava je pomogla da otplatimo deo kredita za stan, zovu nas i nude pomoć, pomažu nam i Dževadove kolege, neko anoniman nedavno nam je platio kiriju za vrtić. Hvala im puno, voleli bismo da o nama brine i država - priča Šefka Ljajić, supruga poginulog lekara Dževada Ljajića, koja sama brine o sinovima, sedmogodišnjem Ramizu i dvogodišnjem Muhamedu.

Gorčina zbog medalja

Jedino gde ih se država setila bile su medalje "Miloš Obilić" koje su Mićo i Dževad posthumno dobili od predsednika Srbije za iskazanu hrabrost. Udovice dvojice heroja bi najradije da zaborave ovaj događaj, jer je dodela obavljena skoro u tajnosti, bez prisustva Tomislava Nikolića i nedostojno njihovog herojskog dela. Sa dodele sam, ističe Violeta Veselinović, ponela gorak osećaj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online