Ponedeljak 22.06.2015.
01:12
D. N. Petrović - Vesti

Udovice heroja još čekaju pomoć države

Tanjug
Oproštaj: Dr Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović

Ovo za "Vesti" ističe Violeta Veselinović, supruga Miroslava - Mića Veselinovića, anestetičara iz Novog Pazara koji je, zajedno sa kolegom dr Dževadom Ljajićem, poginuo u martu ove godine u helikopterskoj nesreći kod Beograda, kada su spasavali tek rođenu bebu iz Novog Pazara.

Porodica nije dobila zvaničnu informaciju o tragediji, a još čeka i obdukcioni nalaz.
- Samo smo dobili Mićove lične stvari, sve osim njegovog mobilnog telefona - priča Violeta. Ona kaže da je gradska uprava održala obećanje i zaposlila je u novopazarskoj opštoj bolnici. Sama brine o sinu Danilu, koji je završio šesti razred, i ćerki Dariji, koja će na jesen napuniti deset godina. Deca još nisu dobila obećanu stipendiju.

- U kontaktu smo sa porodicama poginulih pilota, njihova deca već primaju stipendije. Prosledili smo Ministarstvu odbrane svu dokumentaciju koju su tražili, odgovora još nema - dodaje Violeta.
Osim trojice ministara koji su ih posetili odmah posle tragedije, niko iz državne službi nije više zvao Ljajiće ni pitao kako su, da li im što treba.

- Lokalna samouprava je pomogla da otplatimo deo kredita za stan, zovu nas i nude pomoć, pomažu nam i Dževadove kolege, neko anoniman nedavno nam je platio kiriju za vrtić. Hvala im puno, voleli bismo da o nama brine i država - priča Šefka Ljajić, supruga poginulog lekara Dževada Ljajića, koja sama brine o sinovima, sedmogodišnjem Ramizu i dvogodišnjem Muhamedu.

Gorčina zbog medalja

Jedino gde ih se država setila bile su medalje "Miloš Obilić" koje su Mićo i Dževad posthumno dobili od predsednika Srbije za iskazanu hrabrost. Udovice dvojice heroja bi najradije da zaborave ovaj događaj, jer je dodela obavljena skoro u tajnosti, bez prisustva Tomislava Nikolića i nedostojno njihovog herojskog dela. Sa dodele sam, ističe Violeta Veselinović, ponela gorak osećaj.

2024 © - Vesti online