Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.05.2015.
16:33
Tanjug A

Nikolić Mehićevoj ženi uručio odlikovanje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je u četvrtak supruzi nastradalog pilota Omera Mehića, Slavici Mehić, Zlatnu medalju za hrabrost "Miloš Obilić". Obrazloženje o odlikovanju Mehića pročitao je predsednik Komisije za dodelu odlikovanja Oliver Antić, koji je rekao da su za Mehića prijatelji, kolege i poznanici imali samo reči hvale.

Tanjug
Slavica Mehić između predsednika i vrhovnog komandanta Tomislava Nikolića i ministra odbrane Bratislava Gašića. Umesto proglašenja odgovornih za nesreću dobila je orden za mrtvog muža

- Radi spasavanja drugih bio je uvek spreman i na najveći rizik, što je dokazao i u svojoj poslednjoj misiji kada je položio i sopstveni život - istakao je Antić.

On je podsetio da je na inicijativu predsednika Srbije Zlatnu medalju za hrabrost "Miloš Obilić" posthumno odlikovan Mehić, koji je bio pripadnik ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, major avijacije koji je tragično nastradao u nesreći helikoptera VS 13. marta na izvršenju zadatka prevoza bolesne bebe stare pet dana iz Raške radi hitnog daljeg lečenja u Beogradu.

Uručenju odlikovanja prisustovovao je ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i predstavnici Vojske Srbije. Nikolić je 8. aprila doneo Ukaz o odlikovanju pripadnika Vojske Srbije i medicinskog osoblja, koji su tragično nastradali u helikopterskoj nesreći 13. marta 2015. godine.

Na inicijativu predsednika Srbije, za ispoljenu izvanrednu ličnu hrabrost i samopregor u spasavanju ljudskih života u izuzetno opasnoj situaciji, Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" posthumno su odlikovani: major avijacije Omer Mehić, kapetan avijacije Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, zastavnik Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i medicinski tehničar Miroslav Veselinović.

Vojni helikopter, koji je prevozio bolesnu bebu, pao je na oko kilometar od beogradskog aerodroma, pored autoputa. Stradalo je svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici, uključujući i bebu staru pet dana.

Major avijacije Omer Mehić rođen je 24. jula 1967. godine u Doboju. Na službi u Vojsci Srbije bio je od 21. jula 1990. godine. Završio je vazduhoplovnu vojnu akademiju u Zadru i svo vreme je bio pilot helikoptera. U braku sa suprugom Slavicom iza sebe je ostavio dva sina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online