Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 07.12.2014.
18:59 >> 21:12h
blic.rs/B.J., Beta A

Rešeno: Stefanović zabranio vožnju za mlade od 23 do 6 ujutru

Ministar policije Nebojša Stefanović odlučio je da mladi vozači više neće moći da budu za volanom od 23 do 6 sati ujutru, ekskluzivno saznaje Blic.

Mladi bi trebalo da parkiraju kola između 23 i 6 ujutru
 

Ova zabrana će se naći kao novina u izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja.


Na osnovu statistike, uočeno je da se najveći broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju mladi dešava u periodu od 5 do 6 sati ujutru, zbog čega je ministar doneo ovakvu odluku.


Stefanović je i ranije navodio da je osim kontrola saobraćajne policije potrebno pooštriti i zakonske mere kako bi se sačuvali mladi životi.

Nove mere za mlade: Vožnja do ponoći, slaba kola i manje putnika

Mihajlović: Nove odredbe o mladim vozačima od 1. januara

Ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović izrazila je očekivanje da će  Nacrt zakona o saobraćaju, koji između ostalog predviđa da vozači mlađi od 21 godine neće smeti da voze automobile jače od 76 konjskih snaga, biti usvojen po hitnom postupku i da će početi da se primenjuje od 1. januara 2015. godine.

Prema njenim rečima, predloženim izmenama Zakona o saobraćaju predviđene su i veće kazne za "upravljače" puteva koji su u lošem stanju.

"Bezbedan auto, bezbedan vozač i bezbedan put su tri podjednako važna faktora. Upravljači puteva će i te kako imati povećane kazne predloženim izmenama i dopunama zakona ali vozač mora da bude edukovan", kazala je Mihajlović.

Komentarišući reakciju novinarskih udruženja na predlog Radne grupe da novinari koji promovišu nepropisno ponašanje u saobraćaju budu novčano kažnjavani u iznosu i do 800.000 dinara, Mihajlović je rekla da je potrebno "nešto uraditi" u oblasti medijske  politike i da od medija očekuje "predloge a ne samo kritike".

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.12.2014. 21:02
Mudra odluka.Nek zabrane točenje i kupovinu alkohola posle 23h.
Nedelja 07.12.2014. 19:31
Njemu onako dunulo i on zabranio voznju mladima. Majmun glupi nije on otac te dece da im on ogranicava slobodu. Koliko je skupo polaganja voznje i dobijanje dozvole vise niko nece ni ici na polaganje svi ce voziti bez dozvole. Podizanjem cena obuke vozaca uskraceno je pravo dece da s eobrazuju u oblasti saobracaja. Drzava i b=neznalice u vlasti su direktni krivci za ovao katastrofalnu situaciju u saobracaju i pogibiji mladih vozaca.
Nedelja 07.12.2014. 22:05
HAHAHAHHAHAH Koliko me sećanje služi - onaj debil što je bembaru sjurio u Dunav, pre neko veče, je imao 19 (ili čak i više) PREKRŠAJNIH PRIJAVA, od kojih je čak NEKOLIKO bilo za vožnju bez dozvole ??? Znači - i tada je postojao neki "zakon" za koji je dotičnog bolelo uvce ? Ova gamad nikako da shvati da "pritisnuto jače - mnogo više odskače" !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online