Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 18.09.2014.
15:40
Beta A

Ko je zaboravio, da ponovimo: Švercovanje košta 6.000 dinara

Putnici koji u javnom prevozu u Beogradu budu zatečeni bez karte ubuduće će moći da kupe posebnu doplatnu kartu koja košta 2.000 dinara i koja će im omogućiti vožnje tokom celog dana u vozilima GSP-a, odlučili su odbornici u Skupštini Beograda.

Bolje da imate kod sebe jedan ovakav primerak
 

Ukoliko putnik bez karte ne plati posebnu kartu, kontrolori pišu posebnu prijavu i evidenciju na osnovu koje putnik može da u narednih nedelju dana plati kaznu od 3.000 dinara, a ukoliko to ne učini u predviđenom roku, kazna je 6.000 dinara.

Odluka o javnom gradskom prevozu podrazumeva precizniju evidenciju i brojanje putnika na linijama, kao i uvođenje kamera u vozilima GSP-a.

Šverceri pre kazne mogu da kupe kartu od 2.000 dinara

Članica Gradskog veća Jasmina Milošević ocenila je da su te mere neophodne kako bi se unapredio kvalitet gradskog prevoza, uskladile njegove potrebe i mogućnosti, ali i garantovala bolja bezbednost vozačima i putnicima.

Tumačeći pojedine članove danas usvojene odluke odbornik opozicione Demokratske stranke Zoran Alimpić naveo je da će građani koji ne budu ulazili i izlazili iz prevoza na predviđena vrata plaćati kaznu od 6.000 dinara. Alimpić je dodao da su predviđene novčane kazne i za vozače koji putnike ne opominju zbog tog prekršaja.

"Ne menja se ništa, osim visine kazni"

Gradski menadžer Goran Vesić
izjavio je da se u funkcionisanju gradskog prevoza kao i kažnjavanju putnika neće promeniti ništa, osim novčanog iznosa kazni.

"Kritikovali ste nas zbog takvih odluka, mi smo shvatili da smo u tome pogrešili, a opet se donose ovakve odluke", rekao je odbornik DS koja je u prethodnom sazivu vodila beogradsku upravu. Alimpić je upitao da li će kamere čije je uvođenje predviđeno moći da identifikuju putnike.

Jasmina Milošević mu je odgovorila da je reč o već usvojenim odlukama koje ranije nisu smetale vlasti DS-a, a kada je reč o kamerama ona je navela da to neće biti specijalni uređaji, već da će se koristiti kako bi se sprečili incidenti u vozilima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.09.2014. 15:47
Krkajte sirotinji odma trecinu plate ili polovinu penzije smradine janjicarske.
Četvrtak 18.09.2014. 15:54
www.youtube.com/watch?v=2HaJ0INDXI4&list=UUWDSCQ8cawijfDHqpVXxaWg&index=69 видео после ослобађања Лугањско аеродрома,видео је мало потресан за католичко-нацистичке државе и земље смрдљивог нато-а
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online