Četvrtak 18.09.2014.
15:40
Beta

Ko je zaboravio, da ponovimo: Švercovanje košta 6.000 dinara

Bolje da imate kod sebe jedan ovakav primerak
 

Ukoliko putnik bez karte ne plati posebnu kartu, kontrolori pišu posebnu prijavu i evidenciju na osnovu koje putnik može da u narednih nedelju dana plati kaznu od 3.000 dinara, a ukoliko to ne učini u predviđenom roku, kazna je 6.000 dinara.

Odluka o javnom gradskom prevozu podrazumeva precizniju evidenciju i brojanje putnika na linijama, kao i uvođenje kamera u vozilima GSP-a.

Šverceri pre kazne mogu da kupe kartu od 2.000 dinara

Članica Gradskog veća Jasmina Milošević ocenila je da su te mere neophodne kako bi se unapredio kvalitet gradskog prevoza, uskladile njegove potrebe i mogućnosti, ali i garantovala bolja bezbednost vozačima i putnicima.

Tumačeći pojedine članove danas usvojene odluke odbornik opozicione Demokratske stranke Zoran Alimpić naveo je da će građani koji ne budu ulazili i izlazili iz prevoza na predviđena vrata plaćati kaznu od 6.000 dinara. Alimpić je dodao da su predviđene novčane kazne i za vozače koji putnike ne opominju zbog tog prekršaja.

"Ne menja se ništa, osim visine kazni"

Gradski menadžer Goran Vesić
izjavio je da se u funkcionisanju gradskog prevoza kao i kažnjavanju putnika neće promeniti ništa, osim novčanog iznosa kazni.

"Kritikovali ste nas zbog takvih odluka, mi smo shvatili da smo u tome pogrešili, a opet se donose ovakve odluke", rekao je odbornik DS koja je u prethodnom sazivu vodila beogradsku upravu. Alimpić je upitao da li će kamere čije je uvođenje predviđeno moći da identifikuju putnike.

Jasmina Milošević mu je odgovorila da je reč o već usvojenim odlukama koje ranije nisu smetale vlasti DS-a, a kada je reč o kamerama ona je navela da to neće biti specijalni uređaji, već da će se koristiti kako bi se sprečili incidenti u vozilima.

2024 © - Vesti online