Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.05.2013.
13:28
BETA A

Vujasinović: Uz pomoć Grobara možemo da pobedimo Jug

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović izjavio je danas da je nagrada učešće njegove ekipe na Fajnal-foru i da šansu u polufinalnoj utakmici protiv dubrovačkog Juga vidi u tome što je njegova ekipa odmornija i fizički spremnija.

Napadaju titulu na Banjici: Vladimir Vujasinović savetuje igrače Partizana
 

"Pohvalio bih ponašanje i zalaganje igrača, kao i igru tokom cele sezone. Nama je takmičenje na turniru Fajnal-fora nagrada. Odigrali smo 14 utakmica u Ligi šampiona, dve smo izgubili, dok je Jug na "pola gasa" igrao ove sezone u Evropi, nije izgubio utakmicu i sve je pobeđivao velikom razlikom", rekao je Vujasinović novinarima na Banjici.

Vujasinović je rekao da je Jug skup kvalitetnih igrača, ali da veruje da njegova ekipa može do plasmana u finale. Završni turnir Lige šampiona održaće se 31. maja i 1. juna na plivalištu na Banjici. Takmičenje će otvoriti Partizan i Jug u prvom polufinalu u 17 sati, dok će u drugoj polufinalnoj utakmici, od 20.15, igrati Crvena zvezda i Barseloneta.

"Oni (Jug) su i sami rekli da im je to možda najjača ekipa od kada klub postoji. Mi smo pokazali nekada i bolju igru nego što se očekivalo, a našu šansu vidimo u tome što smo odmorniji i rezultatski opušteniji. Mislim da smo fizički spremniji od njih i to nam daje nadu da možemo pred 5.000 naših navijača da dođemo do finala", rekao je Vujasinović.

Trener Partizana je rekao da je njegova ekipa spremna za polufinale, bez obzira na razliku u kvalitetu, i da bi za domaći vaterpolo bilo dobro da se u finalu sastanu dva tima iz Beograda. Vujasinović je rekao da su svi igrači na okupu, nema povređenih, i da će prvi put ove sezone on odrediti tim.

"Na svu sreću poslednjih desetak dana svi igrači su na okupu. Imamo manjih problema, a u sredu uveče ću saopštiti sastav. To će biti prvi put ove sezone da ću ja odrediti tim. Mislim da je pauza od mesec dana bila dobra", rekao je on.

Predsednik vaterpolista Partizana Aleksandar Šoštar rekao je da su svi u klubu verovali u uspeh, a plasman na Fajnal-for je uporedio sa osvajanjem Lige šampiona pre dve godine.

"Govorili smo da imamo mladu ekipu, ali to ne znači da ćemo se odreći nekih stvari, ako se za njih ukaže prilika. Plasman među četiri najbolje ekipe nije mogao da se pretpostavi na početku sezone, ali svi smo verovali i nadali se, i to smo i ostvarili. Jug je i dalje na papiru najveći favorit. Maksimalno ćemo se truditi i
videćemo koliko će to biti dovoljno", rekao je on.

Tokom Fajnal-fora u Beogradu održaće se sastanak Evropske vaterpolo federacije (LEN) o promeni sistema takmičenja.

"Sastanak o promeni sistema takmičenja održaće se u subotu, 1. juna, a pre toga, na sastanku Tehničke komisije u sredu, dobićemo okvirni predlog. Neće se smanjivati broj klubova, verujem da će to biti kvalitetan predlog i da će vaterpolo krenuti stopama ostalih klupskih takmičenja u Evropi", rekao je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online