Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.10.2013.
14:12
Beta A

Jelenić: Ovaj nakaradni sistem je više protiv Pro reka nego protiv Crvene zvezde

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić je rekao da je taj sport doveden u apsurdnu situaciju jer će se u kvalifikacijama za Ligu šampiona sastati dva tima koja se bore za trofej.

 Predsednik VK Crvena zvezda Viktor Jelenić
 

"Došli smo u apsurdnu situaciju, niko nije srećan jer će već u kvalifikacijama ispasti jedan od dva tima koji se bore za trofej. Cela Evropa je nezadovoljna, ovaj sistem je nakaradan", rekao je Jelenić na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu.


Branilac trofeja Lige šampiona Crvena zvezda će u kvalifikacijama igrati protiv povratnika u to takmičenje, italijanskog Pro reka, koji je jedan od najtrofejnijih i najbogatijih evropskih klubova.
"Nisu srećni ni u Pro reku, njihov prvi čovek Gabrijele Volpi voli vaterpolo i ulaže milione. On se prošle godine razočarao i povukao i bojim se da će opet nešto slično da se desi, potrebni su nam takvi ljudi, a mislim da je ovaj sistem više protiv Pro reka, nego protiv Crvene zvezde", kazao je Jelenić.

Milojević: Ne tražimo da nam neko nešto poklanja

 

Na konferenciji u Sportskom društvu Crvena zvezda je govorio i direktor vaterpolo kluba Igor Milojević, koji je rekao da se ne
odustaje od borbe za srpski vaterpolo.

"Idemo u institucionalnu borbu. Verovali smo u legitimitet žreba jer se borba vodi isključivo u bazenu. Ne tražimo da nam neko nešto poklanja. Napravili smo toliko interesovanja u ovaj sport, ime Crvene zvezde je veliko i ljudi to moraju da shvate", rekao je Milojević.

On je kao veliki problem naveo i korišćenje bazena, jer sva tri
ostala velika srpska kluba imaju tu privilegiju, dok Zvezda izdvaja
više od 180.000 evra godišnje.

Poručeno je i da Zvezda u jutarnjem terminu dva sata koristi pola bazena, dok u večernjem olimpijski bazen zajedno prvotimci i oko 200
dece, članova mlađih kategorija kluba.

Zvezda će u prvoj utakmici kvalifikacija gostovati Pro reku u Đenovi 26. oktobra, dok će se revanš igrati 9. novembra na bazenu Tašmajdan u Beogradu.


Jelenić je naveo da je još gore to što poraženi iz tog duela ove sezone više neće igrati ni u jednom evropskom takmičenju. On je istakao da razume da srpski predstavnik u LEN-u Aleksandar Šoštar radi u interesu Partizana, ali da mora da postane svestan da još tri srpska kluba igraju evropska takmičenja.

"Zvezda će od novog rukovodstva Vaterpolo saveza Srbije tražiti da se ova situacija promeni, ali teško će doći do toga. Normalno je da Šoštar radi u interesu Partizana, ali tu su još tri kluba. Da nije bilo Partizana srpski vaterpolo bi bio na najnižim granama, ali je Partizan izgubio finansijski i rezultatski monopol pojavom Radničkog, Vojvodine i Zvezde", kazao je Jelenić.


Kako je rekao, čelnici LEN-a su objasnili da ne može da se menja trenutni sistem takmičenja, kao i da nemaju odgovor koji je interes vaterpola u tom sistemu.


"Vajld" kartu dobio je Partizan, a Zvezdi je objašnjeno da je to učinjeno jer su gledani rezultati poslednjih 10 godina.

"Čudno je onda da Pro reko nije dobio 'vajld' kartu, ako se već gleda ta istorija", istakao je prvi čovek zvezde.


Ako prođe u grupnu fazu takmičenja, Zvezda će igrati u grupi sa Jugom, Egerom, Barselonetom i Olimpijakosom. Iz te grupe će na "fajnal siks" u Barseloni proći dve ekipe, a ako Barselona bude poslednja, u svakom slučaju će igrati kao domaćin na
završnom turniru.

"To takođe nema ni u jednom sportu", dodao je Jelenić.


Jelenić je istakao da je privatizacija u vaterpolu nemoguća, ali da je to odlična ideja za klubove koji mogu da budu profitabilni.

"Ali, šta mi imamo? Golove i lopte", kazao je predsednik Zvezde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online