Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 16.10.2013.
20:51
BETA A

Šoštar: Optužbe iz Zvezde su smešne!

Predsednik Vaterpolo kluba Partizan, predsednik Sportskog saveza Srbije i član biroa Evropske plivačke unije (LEN) Aleksandar Šoštar rekao je danas da sve svoje funkcije obavlja "u interesu srpskog sporta" i dodao da su optužbe iz tabora Crvene zvezde na njegov račun "smešne".

Interes srpskog vaterpola iznad svega: Aleksandar Šoštar
 

"Da, ja sam predsednik vaterpolo kluba Partizan, koji mi je u srcu, ali nikada nisam i neću stavljati klub iznad interesa svoje zemlje i našeg sporta. Uvek sam, kao igrač i funkcioner, činio sve što je u mojoj moći da zaštitim i promovišem srpski vaterpolo", navodi se u izjavi Šoštara.

Predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić je na današnjoj konferenciji pomenuo Šoštara, rekavši da se predsednik VK Partizan u birou LEN-a nije dovoljno zalagao za srpske klubove u evropskim takmičenjima. Šoštar je rekao da je kao član biroa LEN svoj uticaj jedino iskoristio kako bi Beograd dobio organizaciju fajnal-fora Lige
šampiona.

"Slika koja je tada poslata iz Beograda u Srbije u svet bila je predivna, a Crvena zvezda je postala šampion Evrope. Zar sam i zato kriv? Da sam toliko moćan, kako misle u Crvenoj zvezdi, Partizan ne bi prošle godine igrao polufinale fajnal-fora sa Jugom", rekao je Šoštar.

Predsednik VK Partizan istakao je da se oduvek raduje uspesima Zvezde u evropskim takmičenjima.

"Ja ću uvek da se radujem uspesima Zvezde u evropskim razmerama, ali bi i komšije trebalo da shvate da Partizan nije kriv što postoji gotovo 60 godina i što je jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Evropi", relao je Šoštar.

Jelenić je ocenio da je celokupni sistem takmičenja u Ligi šampiona "apsurdan", a Šostar je rekao da LEN time pokušava da "podigne nivo interesovanja".

"Reč je o potpuno novom prilazu u organizaciji koja ima za cilj da se obezbede sredstva za sve klubove učesnike, koja će im sigurno mnogo značiti u ovo teško vreme, vreme besparice i borbe za goli život", rekao je član biroa LEN-a.

Šoštar je ocenio da su optužbe Zvezde na njegov račun smešne, kao i da mogu da budu veoma štetne po srpski vaterpolo.

"O optužbama Zvezde mogu da govorim samo u globalu i da ih imenujem kao smešne. Ovakvi istupi su vrlo opasni i mogu da budu veoma štetni, generalno, za naš vaterpolo u međunarodnim okvirima. Za to ne želim i neću da budem kriv", rekao je Šoštar.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.10.2013. 11:10
"Da, ja sam predsednik vaterpolo kluba Partizan, koji mi je u srcu, ali nikada nisam i neću stavljati klub iznad interesa svoje zemlje i našeg sporta. Uvek sam, kao igrač i funkcioner, činio sve što je u mojoj moći da zaštitim i promovišem srpski vaterpolo" Одржи србским политичарима кратки курс " Гомила лажи у само једној реченици", ред је да уче од бољих од себе !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online