Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 13.11.2012.
12:34
Vestionline, B92 A

Novak: Pobedu posvećujem mom ocu!

Đoković je u finalu završnog turnira u Londonu savladao Rodžera Federera sa 7:6, 7:5 a nakon meča je za B92 rekao da je igrao dobro kada je trebalo, a da titulu posvećuje svom ocu Srđanu.

“Pobedu posvećujem mom ocu koji vodi veliku borbu. Zdravlje mu je bolje, mnogo ga volim. Ljubim te tata, vidimo se, najbolji si i hvala ti što si uvek verovao u mene i ja verujem da ćeš ti ovu borbu da prebrodiš”, rekao je Novak posle trijumfa nad Federerom 7;6, 7:5 u finalu završnog Mastersa u Lononu, a potom dodao:

“Nisam znao šta da očekujem s obzirom na rezultate poslednjih nekoliko godina ovde u Londonu. Samo jedne godine sam ovde igrao polufinale tako da nisam bio siguran šta da očekujem od sebe i koji su mi ciljevi. Uvek imam u podsvesti da imam ambiciju da budem najbolji na svakom turniru i da osvojim trofej, pa ni sad nije bilo drugačije. Pobedio sam svih pet mečeva, to mi se nikada nije desilo u karijeri. Nije mogla bolja sezona da mi se završi. Početak je bio fantastičan, titula na Australijskom openu, polufinale i finale, i sada titula i opet broj jedan. Neopisiv je osećaj i mnogo dugujem svima koji su bili ovde i koji su me podržavali ove sezone”.

Srpski teniser je meč počeo veoma loše, ali je nekako uspeo da se vrati.

"Počeo je bolje nego ja, od Rodžera se to i očekuje, da je agresivan i blizu linije, bio sam svestan i pokušavao sam da nametnem ritam ali nisam uspeo u tome i odmah sam izgubio devet poena. Bilo je teško vratiti se u meč, ali sam uspeo da uspostavim ritam i primenio sam pravu taktiku. Kraj prvog seta sam odigrao dobro, baš kada je trebalo, a tako je bilo i na kraju drugog. Izvukao sam se iz izgubljene situacije gde sam spasio dve set lopte, vratio sam se i izvukao meč na spektakularan način", zaključio je prvi teniser sveta za TVB92.

Federer: Nole, najbolji si!

 

Nakon spektakularnog finala, u kojem je Novak u oba seta bio u zaostatku, ali na kraju slavio 2:0, Švajcarac je čestitao srpskom teniseru.

 

"Čestitam Novaku na sjajnom turniru i sjajnoj godini. Ti si najbolji", rekao je Federer nakon meča, tokom ceremonije proglašenja pobednika, a potom dodao:

"I za mene je ovo bila odlična godina i želim da zahvalim svom timu koji me je pratio na putu oko sveta i bio uz mene. U Londonu je ove godine probijena brojka od milion navijača, tako da i publici dugujemo veliku zahvalnost".

POVEZANE VESTI

Utorak 13.11.2012. 01:12
Ђоковић ако може да игра опет као прошле године, он је нешто невероватно, бољи је и од надала и федерера заједно.
Utorak 13.11.2012. 01:59
Svaka čast! Ovo je bio spektakl za oči! Srećno legendo!
Utorak 13.11.2012. 09:13
Obojica su igrala fenomenalno. Hvala bogu, pobedi nas Nole. Mec za pamcenje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online