Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.11.2018.
16:19 >> 20:32h
Vestionline A

Posle žestoke borbe, Novak je u finalu Pariza

Srpski teniser bio je bolji od Rodžera Federera u polufinalu Mastersa u Parizu pobedivši ga rezultatom 2:1 (7:6 (8:6), 5:7, 7:6 (7:3)).

EPA/Christophe Petit Tesson
Novak Đoković slavi pobedu protiv Federera u Parizu

Novak je uspeo da trijumfuje iako nijednom nije oduzeo servis protivniku. Ovo je bila njegova deveta pobeda u poslednjih deset mečeva sa Federerom. U finalu, koje se igra u nedelju u 15 časova, čeka ga ruski teniser Karen Kačanov.

KRAJ! 7:6 - Novak bolji u taj-brjeku i obezbedio borbu za titulu.

6:6 - Siguran u svoj servis, Novak uvodi u taj-brejk.

5:5 - Imao je Novak dve brejk lopte, ali je Švajcarac sjajnim servisima uspeo da ih spasi. Pošto je bio nezadovoljan, slomio je reket i dobio opomenu od sudije.

3:4 - Švajcarcu je proradila bekhend paralela koja mu omogućava da održi prednost u odlučujućem setu.

1:2 - Federer "puca" od samopouzdanja, osvojio je gem sa "nulom", što se retko moglo videti u duelu

III SET

5:7 - Uspeva Federer da izjednači u setovima oduzevši brejk Đokoviću. Odlučiće treći set.

5:6 - Novim vinerom švajcarski teniser ponovo stiže do prednosti, pa Novak ponovo pokušava da ostane u drugom setu.

4:5 - I dalje bez brejka, Švajcarac diktira tempo igre.

3:3 - Federer je mnogo agresivniji u drugom setu, ali i Đoković je podigao nivo igre i servisa pa drugi put u nizu osvaja gem bez izgubljenog poena.

1:1 - Posle skoro sat i po vremena, Švajcarac je imao brejk loptu koju nije iskoristio.

0:1 - Ponovo kao i na startu meča dugi poeni obiluju na terenu. Uspešniji je Švajcarac, prvi dolazi do vođstva.

II SET

7:6 - Đoković osvojio set! Gubio je srpski teniser, pa uspeo da napravi seriju od tri poena, potom je Švajcarac uzvratio, stigao prvi do set lopte koju je na sreću Novak spasio i u sledećem poenu omogućio sebi šansu za osvajanje koju nije propustio.

6:6 - Osvajač prvog seta znaće se posle taj-brejka.

4:4 - Najduži gem u meču! U više od 10 minuta trajanja gema, viđeno je sedam izjednačenja, čak četiri brejk lopte imao je srpski teniser, u jednom trenutku Đoković je bio nadomak osvajanja gema ali je Federer uz pomoć mreže uspeo da izjednači, a potom i da osvoji gem.

4:3 - Posle dugih poena na početku, usledila su dva kratka gema. Svaki teniser uspeva da sačuva svoju servu.

3:2 - Težak gem, bilo je 0:30 ali je Novak uspeo da stabilnim servisom uspe da sačuva gem na svoju servu.

1:1 - Odličnim forhendima, imao je srpski predstavnik na turniru u Parizu šansu za brejk, ali je Švajcarac servisom sprečio da na početku Đoković stigne do prednosti.

1:0 - Dugi poeni na startu meča pokazuju da će biti žestoka borba kao i uvek između dvojice tenisera, pa je to dovelo i do gema koji se igrao na razliku. Uspeo je Đoković da ga osvoji i tako povede.

I SET

Meč je počeo ...

Biće to 47. okršaj između njih dvojice, Novak trenutno vodi 24-22, a dobio je i njihov poslednji duel u finalu Sinsinatija. Đoković je u Šangaju delovao kao da nije sa ove planete, ali u Parizu za sada nije toliko ubedljiv i odigrao je veoma gust meč sa Marinom Čilićem - postoji i razlog za to, srpski teniser muči se sa prehladom već danima.

Novak je u seriji od 21 pobede u nizu tokom koje je osvojio turnire u Sinsinatiju, US open u Njujorku i Šangaj, a Federer je u Pariz došao posle trofeja u rodnom Bazelu - na turniru nije baš blistao, ali jeste došao do titule.

Rodžer juri svoju 100. titulu u karijeri, ali na talonu je i borba za mesto broj 1. Na Rejs listi Novak trenutno ima 7.445 bodova, a Federer 5.660.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online