Subota 03.11.2018.
16:19 >> 20:32h
Vestionline

Posle žestoke borbe, Novak je u finalu Pariza

EPA/Christophe Petit Tesson
Novak Đoković slavi pobedu protiv Federera u Parizu

Novak je uspeo da trijumfuje iako nijednom nije oduzeo servis protivniku. Ovo je bila njegova deveta pobeda u poslednjih deset mečeva sa Federerom. U finalu, koje se igra u nedelju u 15 časova, čeka ga ruski teniser Karen Kačanov.

KRAJ! 7:6 - Novak bolji u taj-brjeku i obezbedio borbu za titulu.

6:6 - Siguran u svoj servis, Novak uvodi u taj-brejk.

5:5 - Imao je Novak dve brejk lopte, ali je Švajcarac sjajnim servisima uspeo da ih spasi. Pošto je bio nezadovoljan, slomio je reket i dobio opomenu od sudije.

3:4 - Švajcarcu je proradila bekhend paralela koja mu omogućava da održi prednost u odlučujućem setu.

1:2 - Federer "puca" od samopouzdanja, osvojio je gem sa "nulom", što se retko moglo videti u duelu

III SET

5:7 - Uspeva Federer da izjednači u setovima oduzevši brejk Đokoviću. Odlučiće treći set.

5:6 - Novim vinerom švajcarski teniser ponovo stiže do prednosti, pa Novak ponovo pokušava da ostane u drugom setu.

4:5 - I dalje bez brejka, Švajcarac diktira tempo igre.

3:3 - Federer je mnogo agresivniji u drugom setu, ali i Đoković je podigao nivo igre i servisa pa drugi put u nizu osvaja gem bez izgubljenog poena.

1:1 - Posle skoro sat i po vremena, Švajcarac je imao brejk loptu koju nije iskoristio.

0:1 - Ponovo kao i na startu meča dugi poeni obiluju na terenu. Uspešniji je Švajcarac, prvi dolazi do vođstva.

II SET

7:6 - Đoković osvojio set! Gubio je srpski teniser, pa uspeo da napravi seriju od tri poena, potom je Švajcarac uzvratio, stigao prvi do set lopte koju je na sreću Novak spasio i u sledećem poenu omogućio sebi šansu za osvajanje koju nije propustio.

6:6 - Osvajač prvog seta znaće se posle taj-brejka.

4:4 - Najduži gem u meču! U više od 10 minuta trajanja gema, viđeno je sedam izjednačenja, čak četiri brejk lopte imao je srpski teniser, u jednom trenutku Đoković je bio nadomak osvajanja gema ali je Federer uz pomoć mreže uspeo da izjednači, a potom i da osvoji gem.

4:3 - Posle dugih poena na početku, usledila su dva kratka gema. Svaki teniser uspeva da sačuva svoju servu.

3:2 - Težak gem, bilo je 0:30 ali je Novak uspeo da stabilnim servisom uspe da sačuva gem na svoju servu.

1:1 - Odličnim forhendima, imao je srpski predstavnik na turniru u Parizu šansu za brejk, ali je Švajcarac servisom sprečio da na početku Đoković stigne do prednosti.

1:0 - Dugi poeni na startu meča pokazuju da će biti žestoka borba kao i uvek između dvojice tenisera, pa je to dovelo i do gema koji se igrao na razliku. Uspeo je Đoković da ga osvoji i tako povede.

I SET

Meč je počeo ...

Biće to 47. okršaj između njih dvojice, Novak trenutno vodi 24-22, a dobio je i njihov poslednji duel u finalu Sinsinatija. Đoković je u Šangaju delovao kao da nije sa ove planete, ali u Parizu za sada nije toliko ubedljiv i odigrao je veoma gust meč sa Marinom Čilićem - postoji i razlog za to, srpski teniser muči se sa prehladom već danima.

Novak je u seriji od 21 pobede u nizu tokom koje je osvojio turnire u Sinsinatiju, US open u Njujorku i Šangaj, a Federer je u Pariz došao posle trofeja u rodnom Bazelu - na turniru nije baš blistao, ali jeste došao do titule.

Rodžer juri svoju 100. titulu u karijeri, ali na talonu je i borba za mesto broj 1. Na Rejs listi Novak trenutno ima 7.445 bodova, a Federer 5.660.

2024 © - Vesti online