Utorak 13.11.2012.
12:34
Vestionline, B92

Novak: Pobedu posvećujem mom ocu!

“Pobedu posvećujem mom ocu koji vodi veliku borbu. Zdravlje mu je bolje, mnogo ga volim. Ljubim te tata, vidimo se, najbolji si i hvala ti što si uvek verovao u mene i ja verujem da ćeš ti ovu borbu da prebrodiš”, rekao je Novak posle trijumfa nad Federerom 7;6, 7:5 u finalu završnog Mastersa u Lononu, a potom dodao:

“Nisam znao šta da očekujem s obzirom na rezultate poslednjih nekoliko godina ovde u Londonu. Samo jedne godine sam ovde igrao polufinale tako da nisam bio siguran šta da očekujem od sebe i koji su mi ciljevi. Uvek imam u podsvesti da imam ambiciju da budem najbolji na svakom turniru i da osvojim trofej, pa ni sad nije bilo drugačije. Pobedio sam svih pet mečeva, to mi se nikada nije desilo u karijeri. Nije mogla bolja sezona da mi se završi. Početak je bio fantastičan, titula na Australijskom openu, polufinale i finale, i sada titula i opet broj jedan. Neopisiv je osećaj i mnogo dugujem svima koji su bili ovde i koji su me podržavali ove sezone”.

Srpski teniser je meč počeo veoma loše, ali je nekako uspeo da se vrati.

"Počeo je bolje nego ja, od Rodžera se to i očekuje, da je agresivan i blizu linije, bio sam svestan i pokušavao sam da nametnem ritam ali nisam uspeo u tome i odmah sam izgubio devet poena. Bilo je teško vratiti se u meč, ali sam uspeo da uspostavim ritam i primenio sam pravu taktiku. Kraj prvog seta sam odigrao dobro, baš kada je trebalo, a tako je bilo i na kraju drugog. Izvukao sam se iz izgubljene situacije gde sam spasio dve set lopte, vratio sam se i izvukao meč na spektakularan način", zaključio je prvi teniser sveta za TVB92.

Federer: Nole, najbolji si!

 

Nakon spektakularnog finala, u kojem je Novak u oba seta bio u zaostatku, ali na kraju slavio 2:0, Švajcarac je čestitao srpskom teniseru.

 

"Čestitam Novaku na sjajnom turniru i sjajnoj godini. Ti si najbolji", rekao je Federer nakon meča, tokom ceremonije proglašenja pobednika, a potom dodao:

"I za mene je ovo bila odlična godina i želim da zahvalim svom timu koji me je pratio na putu oko sveta i bio uz mene. U Londonu je ove godine probijena brojka od milion navijača, tako da i publici dugujemo veliku zahvalnost".

2024 © - Vesti online