Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.07.2010.
21:22
Vestionline A

Vaterpolisti Srbije osvojili Svetsku ligu

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je Svetsku ligu u Nišu pobedom nad Crnom Gorom u finalu posle boljeg izvođenja peteraca 4:2, nakon što je regularni deo završen 10:10 (1:1, 3:4, 2:2, 4:3)! Treće mesto osvojila reprezentacija Hrvatske pobedom nad Australijom 9:7.

U spektakularnom meču pred prepunim tribinama "Čaira" Srbija je do pobede mogla da dođe i u samom finišu regularnog dela meča, ali je Mitrović pogodio stativu. Ipak, u petercima su srpski igrači bili staloženiji i došli su do velike pobede.

Mrežu Radića pogađali su Filipović, Udovičić, Prlainović i Pijetlović, dok su za Crnu Goru strelci bili Nikola Janović i Pasković, dok je Soro odbranio udarce Daniloviću i Zlokoviću.

Crna Gora je uglavnom imala prednost u regularnom delu utakmice, ali je Srbija odličnom igrom održavala priključak. Ekipe su se smenjivale u prednosti do kraja susreta, a najveću prednost imala je Crna Gora krajem treće deonice - 7:5. Međutim, Srbija je uspela da smanji na gol manjka do kraja tog dela, a potpuno se vratila u poslednjoj četvrtini.

Po dva gola za Srbiju postigli su kapiten Vanja Udovičić, Andrija Prlainović, Filip Filipović i Stefan Mitrović, dok su po jedan gol postigli živko Gocić i Duško Pijetlović. U timu Crne Gore po dva gola postigli su Milan Tičić, Boris Zloković, Vladimir Gojković, Aleksandar Ivović i Damjan Danilović.

Srbija je za titulu u Svetskoj ligi osim zlatne medalje dobila i ček na 100.000 dolara, dok Crnoj Gori za srebrnu medalju pripada 50.000 dolara.

Kraj meča obeležili su manji incidenti među navijačima. Crnogorci, koji su tokom dana doputovali iz Podgorice na finalni meč, nisu mogli da se pomire sa porazom pa su se verbalno prepucavali sa srpskim navijačima.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na finalnom turniru Svetske lige u Nišu, pošto je u borbi za treće mesto pobedila selekciju Australije rezultatom 9:7 (4:1, 2:1, 3:3, 0:2).

Najefikasniji u timu Hrvatske bio je Miho Bošković sa četiri gola, a po jednom su se upisali u strelce Sukno, Burić, Marković i Muslim. Golove za Australiju postigli su Miler tri, Janger dva, a po jednom su mrežu Pavića zatresli Mekgregor i Halden.

Poslednjeg dana finalnog turnira Svetske lige, američki vaterpolisti su osvojli peto mesto, dok su Kinezi takmičenje završili na sedmoj poziciji.

U mečevima borbe za završni plasman, prvo je Kina savladala Južnu Afriku rezultatom 11:5, a nešto kasnije, vaterpolisti SAD su slavili protiv Španije rezulatom 7:6 u utakmici za peto mesto.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online