Nedelja 18.07.2010.
21:22
Vestionline

Vaterpolisti Srbije osvojili Svetsku ligu

U spektakularnom meču pred prepunim tribinama "Čaira" Srbija je do pobede mogla da dođe i u samom finišu regularnog dela meča, ali je Mitrović pogodio stativu. Ipak, u petercima su srpski igrači bili staloženiji i došli su do velike pobede.

Mrežu Radića pogađali su Filipović, Udovičić, Prlainović i Pijetlović, dok su za Crnu Goru strelci bili Nikola Janović i Pasković, dok je Soro odbranio udarce Daniloviću i Zlokoviću.

Crna Gora je uglavnom imala prednost u regularnom delu utakmice, ali je Srbija odličnom igrom održavala priključak. Ekipe su se smenjivale u prednosti do kraja susreta, a najveću prednost imala je Crna Gora krajem treće deonice - 7:5. Međutim, Srbija je uspela da smanji na gol manjka do kraja tog dela, a potpuno se vratila u poslednjoj četvrtini.

Po dva gola za Srbiju postigli su kapiten Vanja Udovičić, Andrija Prlainović, Filip Filipović i Stefan Mitrović, dok su po jedan gol postigli živko Gocić i Duško Pijetlović. U timu Crne Gore po dva gola postigli su Milan Tičić, Boris Zloković, Vladimir Gojković, Aleksandar Ivović i Damjan Danilović.

Srbija je za titulu u Svetskoj ligi osim zlatne medalje dobila i ček na 100.000 dolara, dok Crnoj Gori za srebrnu medalju pripada 50.000 dolara.

Kraj meča obeležili su manji incidenti među navijačima. Crnogorci, koji su tokom dana doputovali iz Podgorice na finalni meč, nisu mogli da se pomire sa porazom pa su se verbalno prepucavali sa srpskim navijačima.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na finalnom turniru Svetske lige u Nišu, pošto je u borbi za treće mesto pobedila selekciju Australije rezultatom 9:7 (4:1, 2:1, 3:3, 0:2).

Najefikasniji u timu Hrvatske bio je Miho Bošković sa četiri gola, a po jednom su se upisali u strelce Sukno, Burić, Marković i Muslim. Golove za Australiju postigli su Miler tri, Janger dva, a po jednom su mrežu Pavića zatresli Mekgregor i Halden.

Poslednjeg dana finalnog turnira Svetske lige, američki vaterpolisti su osvojli peto mesto, dok su Kinezi takmičenje završili na sedmoj poziciji.

U mečevima borbe za završni plasman, prvo je Kina savladala Južnu Afriku rezultatom 11:5, a nešto kasnije, vaterpolisti SAD su slavili protiv Španije rezulatom 7:6 u utakmici za peto mesto.

2024 © - Vesti online