Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.10.2017.
05:00
Z. Vicelarević - Vesti A

Evropsko zlato za Lavlje srce

Veljko Bunikić (11) iz Frankfurta je evropski šampion u greplingu (brazilska borilačka veština) u kategoriji do 11 godina. Veljko ili Lavlje srce, kako ga mnogi drugari zovu, je ovu titulu nedavno osvojio na NAGA kupu u Francuskoj. Ovaj naš talentovani dečak je na evro takmičenje otišao kao šampion Nemačke iz prošle godine osvojenom u Limburgu.

Z. Vicelarević
Ponosni otac: Dejan Bunikić sa svojom decom 
Z. Vicelarević

Veliki uspesi za dečka, koji je tek napunio 11 godina, nije slučajnost. Veljko se borilačkim sportovima bavi već četiri godine i to rvanjem, greplingom i brazilskom djiudjicom, a pehare je do sada osvojio u sva tri sporta. 

Svestrana i Teodora

Mlađa sestra Teodora (9) je krenula bratovljevim stopama, ali nema prevelike ambicije i pored toga je za kratko vreme osvojila nagrade:
- Treniram gimnastiku, brazilsku djiudjicu i boks. Najviše volim gimnastiku i tu sam već osvojila bronzanu medalju sa mojim klubom na gradskom takmičenju i pehar za drugo mesto na klupskom nadmetanju.

- Najviše volim grepling i tu sam osvojio šampionsku titulu. Volim i što sam prvak Nemačke, ali mi draži onaj iz Francuske - kaže Veljko pokazujući na sto koji je prepun medalja, pehara i šampionskih pojaseva u raznim asocijacijama.

- Prvo sam trenirao rvanje u Noj Izenburgu, a posle sam nastavio sa greplingom, koji je u osnovi rvanje i džudo. Trenutno treniram klasično rvanje u Jugenshajmu kod Ašafenburga, a grepling u klubu Pirana MMA u Ofenbahu. Moj trener je Andre Baldšmida. On je i vlasnik kluba Pirana MMA i medju prvima je počeo sa ovim sportom. On puno trenira sa mnom, a meni mnogo znači podrška mog trenera Andrea Baldšmida, jer mogu puno od njega da naučim. U tom istom klubu trenira i Šila Gaf, najpoznatiji borac MMA u ženskoj konkurenciji i ona je šampion u UFC - priča Veljko.  

Veljko od nedavno vežba i MMA boks u klubu "Haus of Pain", a trenira ga Goran Babić - Hambi, svetski poznati stručnjak, koji je trenirao UFC borce u Americi. Veljko živi u Ofenbahu kod Frankfurta sa tatom Dejanom,  mamom Danijelom i sestrom Teodorom Bunikić (9). O svojoj i sinovljevoj sportskoj karijeri tata Dejan priča: 

- Svojevremeno sam se i ja bavio sportom. U Bukovču kod Negotina, odakle smo poreklom, nismo imali neki izbor sportova, osim fudbala. Srećom, naša deca imaju ovde u Frankfurtu veći izbor. Naša mladja ćerka Teodora pokazuje interesovanje za gimnastiku i tu već ide na takmičenja, a trenira i grepling, više zbog brata Veljka.

Dejan nastavlja:

- Veljko odlučio za borilačke sportove, više slučajno. Krenuo je u prvi razred u Ofenbah, u školu koja nije baš bila na lepom glasu. On je bio krhke gradje, pa se brzo našao na meti loše dece u toj školi. Dugo nismo znali za ta dešavanja, jer nam Veljko nije o tome ništa govorio. Jednog dana sam bio pozvan u školu zbog toga što su Veljka napala šestorica starijih dečaka i ispričali mi šta se dešava u poslednje vreme. Rešenje smo pronašli u borilačkim sportovima. Krenulo se sa treninzima koji su uticali na jačanje Veljkovog samopouzdanja. Kroz sport se razvila i disciplina koja je imala veliki uticaj i na učenje. Veljko ide u peti razred gimnazije u Drajajh-Šprendlingen, ima sve odlične ocene i najbolji je učenik u svom odeljenju. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online