Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.05.2017.
12:24
Tanjug, Vestionline A

Božidar Maljković predsednik Olimpijskog komiteta

Proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković izabran je za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, citiravši tom prilikom nekadašnjeg revolucionara i kubanskog predsednika Fidela Kastra: "Naša obaveza je da pobeđujemo".

A. Čukić
Božidar Maljković

Maljković je povodom izbora rekao da je doživeo najveću čast u karijeri i obećao je da će ovim telom upravljati uz tri principa kojih se držao otkad je postao trener. On je, inače, bio jedini kandidat na Izbornoj skupštini OKS i izabran je aklamacijom, bez glasanja.

Novi predsednik OKS-a je istakao da se držao svoja tri principa od kada je postao trener 1971. godine, a ti principi su: štednja, rad i građenje uspeha.

- Ja sam u životu prošao sedam zemalja, od Gibraltara do Urala, radio sam u malim i velikim klubovima. Ono što sam počeo u klubu Ušće se proširilo na ceo moj život. Prvi princip kada sam počeo da radim, bio je malo smešan: ko hoće da jede supu, nema para za salatu. To ćemo da prenesmo na rad OKS. Ja neću da potpišem nijedan dokument koji ne vodi unapređenju srpskog sporta. Ja ni u mojoj porodici ne vodim finansije, tako da ću i ovde - moram da imam eksperta da ne bismo trošili pare kako ne treba - rekao je Maljković.

- Znam da je jako teško doći do dinara ili evra, i zato ću to pravilo iz Ušća još čvršće primenjivati u OKS. Trošićemo na talente i persone koje zaslužuju da se podržavaju. Moramo razmišljati o budućnosti", dodao je on.

Maljković je otkrio i koliko dugo je čekao ovaj trenutak.

- Sa 20 godina sam postao trener i posle 45 godina mi se pruža prilika da doživim krunu karijere, njen trijumfalni završetak. Drugi princip je: ne može niko da radi više od nas. Bolje možda, ali ne više. Ja sam prvi bio takav, prvi sam dolazio i poslednji odlazio iz sale. Tako ću i sada. OKS neće gasiti svetla, biće otvoren za sve vas (delegate i predstavnike nacionalnih saveza). Ne priznajem te podele na male i velike sportove. Štaviše, prioritet ću davati malim sportovima - rekao je Maljković.

Trofejni košarkaški trener je kao poslednji princip istakao građenje uspeha.

- Moramo da imamo sistem, jer sistem donosi rezultate. U sportu se čuda stvaraju, ona se ne dešavaju. Nema uspeha preko noći. Jedino što se dešava preko noći jeste slučajno povećanje nataliteta - rekao je novi predsednik OKS.

Maljković je pomenuo i prethodno rukovodstvo.

- Čestitam prošlom rukovodstvu, Vladu Divcu, Žarku Paspalju i Ivanu Todorovu, koji je mogao sasvim zasluženo da stoji na ovom mestu da je splet okolnosti bio drugačiji. Mi smo veliki prijatelji, on je mnogo učinio za olimpijski pokret - rekao je Maljković.

g

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online