Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.04.2017.
17:16
Vestionline, Tanjug A

OKS dobija novog predsednika 9. maja

Izborna skupština Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) na kojoj će se izabrati novi predsednik održaće se 9. maja, saopšteno je danas iz OKS.

M. Todorović
Olimpijski komitet Srbije dobiće novo rukovodstvo

Jedini kandidat za naslednika Vlada Divca je košarkaški trener Božidar Maljković i izvesno je da će biti izabran jer su ga za ovu funkciju nominovala 22 Saveza.

- Izvršni odbor usvojio je konačne liste kandidata za Izvršni i Nadzorni odbor OKS i nakon druge faze izbornog postupka potvrdio kandidaturu Božidara Maljkovića za predsednika. Članovi Izvršnog odbora doneli su i odluku o zakazivanju Izborne sednice Skupštine OKS za 9. maj - navodi se u saopštenju.

Izvršni odbor usvojio je konačnu listu od 19 kandidata za 10 članova budućeg Izvršnog odbora, odnosno listu od pet kandidata za tri člana Nadzornog odbora.

Za članove Izvršnog odbora kandidovani su: Veselin Jevrosimović (predsednik Atletskog saveza), Branko Banović (predsednik Biciklističkog saveza), Slaviša Kokeza (predsednik Fudbalskog saveza), Irena Suturović Bogdanović (generalni sekretar Golf asocijacije Srbije), Mirko Nišović (predsednik Kajakaškog saveza), Predrag Danilović (predsednik Košarkaškog saveza), Zoran Gajić (predsednik Odbojkaškog saveza), Božidar Ðurković (predsednik Rukometnog saveza), Željko Trajković (predsednik Rvačkog saveza), Stevan Ilijašević (predsednik Ragbi saveza), Iva Popović (predsednik Saveza za sinhrono plivanje), Snežana Žugić (generalni sekretar Saveza za skokove u vodu Srbije), Vladeta Radivojević (predsednik Skijaškog saveza), Nenad Petković (generalni sekretar Streljačkog saveza), Zoran Chendić (generalni sekretar Tekvondo asocijacije), Milorad Krivokapić (predsednik Vaterpolo saveza), Darko Majstorović (predsednik Veslačkog saveza), Zdeslav Milinković (predsednik Udruženja za medicinu sporta) i Milivoje Ilić (predsednik Bijatlon saveza).

Za Nadzorni odbor kandidovani su: Dušan Vulević (Atletski savez), Željko Kojić (Fudbaski savez), Dejan Tomašević (Košarkaški savez), Veroljub Dugalić (Odbojkaški savez) i Nemanja Marijan (Vaterpolo savez).

Na predstojećoj sednici delegati Skupštine OKS glasaće se i o prijemu u članstvo četiri nacionalne sportske federacije: Karate federacije Srbije, Bejzbol saveza Srbije, Softbol saveza Srbije i Sportskog penjačkog saveza, imajući u vidu da će se ovi sportovi naći na progamu Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online