Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.09.2015.
10:28
Vestionline A

NFL: Osveta Pekersa, doktor Brejdi, teška povreda Roma

Još jedan paklen vikend u NFL-u. Pre početka šampionata, prvi favorit za titulu, Sijetl, doživeo je i drugi poraz, ovaj put na "Lembo fildu". Grin Bej se osvetio Sihoksima za neverovatni poraz u finalu NFC-a prošle sezone.

Reuters
Borba: Dag Boldvin (levo) iz SIjetla i Majk Hajd iz Grin Beja

Blistao je Eron Rodžers, koji je sjajno vodio svoj tim do novog trijumfa. U prvom poluvremenu, mnogo bolji je bio tim iz Viskonsina. Međutim, u nastavku se razigrao Rasel Vilson. Sijetl je preokrenuo rezultat, ali su u poslednjoj četvrtini Pekersi dodali gas. Odlučujući trenutak meča bila je presečena lopta Vilsona, sedam minuta pre kraja, kod rezultata 24:17 za domaćina. Ono što može da brine Pekerse je povred startnog raning beka, Edija Lejsija, koga je odlično zamenio iskusni Džon Starks.

Bafalo je na premijeri zgazio Koltse, ali sada je naišao na tvrd orah - šampiona Nju Ingland. Petriotsi su demolirali Bilse u gostima, iako rezultat od 40:32 ne govori tako. Ipak, ekipa iz Masašusetsa se opustila u poslednjoj četvrtini, koju su domaćini dobili čak 19:3.

Blistao je Tom Brejdi, koji je osim tri tačdauna pasa imao fenomenalnih 466 bačenih jardi. Početak sezone nagoveštava da je četa Bila Beličika i dalje prvi favorit u AFC-u za plasman u jubilarni 50 Superboul.

U divizijskom duelu ljutih rivala Filadelfije i Dalasa, slavili su Kaubojsi, ali su platili visoku cenu. Naime, sredinom treće četvrtine, povredio se kvoterbek tima iz Teksasa Toni Romo. Polomio je levu ključnu kost i očekuje ga minimum dva meseca pauze. Dalas ima dve startne pobede, ali je pitanja šta može da uradi u nastavku sezone sa skromnim Brendonom Videnom. Ako se tome doda povreda na premijeri prvog vajd risivera Deza Brajanta (pauza mesec i po), teški dani su pred četom Džejsona Gereta.

Šta tek reći za napad Filadelfije? Kriminalno je izgledala četa Čipa Kelija. Užasan je bio kvoterbek Sem Bredford, pa je jasno da su Iglsi pogrešili kada su trejdovali odličnog Nika Folsa u Sent Luis. Očajan je bio i prošle godine najbolji raning bek lige Demarko Marej, koji je bio u minusu sa istrčanim jardama. Govorimo o čoveku koji je prošle sezone u proseku imao više od 100 jardi po meču. Ako se tome doda da je Filadelfija primila tačdaun posle lošeg panta, može da se zaključi o katastrofalnoj igri Iglsa.

REZULTATI DRUGOG VIKENDA NFL-a: Kanzas Siti - Denver 24:31, Bafalo Bils - Nju Ingland Petriots 32:40, Karolina Penters - Hjuston Teksans 24:17, Čikago Bers - Arizona Kerdinals 23:48, Sinsinati Bengals - San Dijego Čardžers 24:19, Klivlend Brauns - Tenesi Tajtens 28:14, Minesota Vajkings - Detroit Lajons 26:16, Nju Orelans Sejnts - Tampa Bej Bakanirs 19:26, Njujork Džajants - Atlanta Felkons 20:24, Pitsburg Stilers - San Francisko 49 ERS 43:18, Vašington Red Skins - Sent Luis Rems 24:10, Džeksonvil Jaguars - Majami Delfins 23:20, Ouklend Rejders  - Baltuimor Rejvens 37:33, Filadelfija Igls - Dalas Kaubojs 10:20, Grin Bej Pekers - Sijetl Sihoks 27:17.

Oporavljeni Karson Palmer imao je još jednu sjajnu partiju u ubedljivoj pobedi Arizone u Čikagu protiv očajnih Bersa. Tri velika iznenađenja dogodilo su se ovog vikenda. Nju Orlenas je izgubio na svom terenu od Tampe, za koji je odlično odigrao prvi pik ovogodišnjeg drafta Džejmis Vinston, posle očajnog starta na premijeri protiv Tenesija. Baltimor je startovao sa 0-2, a novi poraz Rejvensima naneli su Oukland Rejdsersi u "Crnoj rupi". Konačno, Džeksonvil je iznenadio pobedom nad Majamijem u derbiju Floride.

Posle lošeg starta, sjajan je bio Edrijan Piterson, koji je za Minesotu istrčao čak 134 jardi u trijumfu Vajkinga nad divizijskim rivalom Detroitom. Pitsburg je demiolirao San Francisko, uz sjajne partije Bena Rotlisbergera (369 jardi, tri tačdaun pasa) i vajd risivera Antonio Brauna, koji je uz tačdaun, imao osvojenih 195 jardi. U neizvesnom meču, Sinsinati je slavio protiv San Dijega. Čardžersi su imali poslednji napad za tačdaun i trijumf, ali je Filip Rivers bacio presečenu loptu.

Hjuston je razočarao novim porazom, ovaj put od Karoline, dok su opet ispali luzeri Njujork Džajantsi, koji su kao i u Dalasu imali pobedu u džepu, ali su poraženi na svom terenu od sjajne Atlante, koju je predvodio Met Rajan. Markus Mariota je opet bio dobar, ali nije uspeo sa Tenesijem da slavi u Klivlendu. Braunse je odlično predvodio mladi kvoterbek Džoni Menzel, koji menja povređenog Džoša Mekauna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online