Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.01.2015.
13:17
Vestionline A

Skandali u 2014. godini: Dron, rat Čovića i Vujoševića, davljenja...

Srpski sport imao je svetlih trenutaka u 2014. godini, ali bilo je i mnogo ružnih, skandaloznih stvari koji su bacili ljagu i o kojima se mnogo više pričalo u medijima nego o medaljama, golovima, koševima...

Reuters
Stefan Mitrović skida zastavu "velike Albanije" sa drona
 

1. Dron - Prljava prvokacija Albanaca na stadionu u Humskoj tokom kvalifikacione utakmice za EP u Francuskoj, Srbija - Albanija, sigurno je skandal broj 1 u 2014. godini. Zastava "velike Albanije" bila je inicijalna kapisla koja je prekinula susret. Za upravljanje dronom optužen je Olsi Rama, brat premiijera Albanije Edija Rame, ali, pošto se radi o američkom državljaninu naše vlasti nisu mogle da urade ništa nego da ga puste.

Heroj nacije preko noći je postao Stefan Mitrović, koji je skinuo sa drona ovu fašistišku zastavu. Danima je ovaj događaj punio novinske stupce u svetu, a konačan epilog je rezultat 3:0 za Srbiju, ali i odizimanje tri boda našoj reprezentaciji zbog uletanja navijača na teren.

UEFA je donela "solomonsko rešenje" koje je više na našu štetu, ali zar smo očekivali nešto drugo od Evropske kuće fudbala. Zbog ovog događaja, poseta albanskog premijera je bila odložena.

youtube.com/Nikola Bojic
Mučan "Utisak nedelje": Duško Vujošević i Nebojša Čović umalo se nisu potukli u studiju B92
 

2. Rat Vujoševića i Čovića - U 2014. godini videli smo najprimitivniji rat funkcionera dva kluba u istoriji srpskog sporta. Čelni čovek KK Crvene zvezde Nebojša Čović i trener košarkaša Partizana Duško Vujoševića danima su skaradnim saopštenjima vređali jedan drugog. Kulminacija mržnje i uzavrelih strasti dogodio se u "Utisku nedelje" kada je umalo došlo do fizičkog obračuna u studiju.

Vujošević je nazvao Čovića "moralnim gmizavcem" i pretio da neće da bude blag kao njegov prijatelj Dragan Džajić (aludirao na sukob Čovića i Džajića u FK Crvena zvezda), dok je prvi čovek crveno-belih trenera srpskog šampiona častio sa "belosvetskom barabom". Mesecima su vladali loši odnosi dva kluba, što je kulminiralo na prvoj utakmikci finala plej-ofa Super lige Srbije, kada je došlo do tuče Milutinova i Nelsona, u koju su se uključili košarkaši obe ekipe. Nekako je mučni plej-of završen. U poslednje vreme, strasti su se malo smirile, ali sezona je duga.

youtube.com/ RelaxBrain RelaxBrain
Izgubio kompas: Duško Vujošević fizički narsnuo na Mihajla Andrića u Jerusalimu
 

3. "Davitelj" - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pravi je skandal majstor. Svaka njegova konferncija za novinare priča je za sebe. Od terorije zavere, do kukumakanje nad sudbinom Partizana, trofejni stručnjak u 2014. godini je, čini se, totalno izgubio kompas. U dva navrata fizički je nasrnuo na svoje igrače. Prvi šok je usledio u maju prošle godine, kada je davio Bogdana Bogdanovića na meču sa FMP u "Hali sportova" na Novom Beogradu.

Iako je kasnije tadašnji bek crno-belih, a sada zvezda Fenerbahčea rekao da je hteo da napusti klub, strasti su se smirili. U ovoj sezoni, Partizan posrće, a Vujoševiću se dogodio još jedan težak incident kada je ponovo davio svog igrača. Ovog puta na meti nervoznog Vujoševića našao se Mihajlo Andrić, na susretu Evrokupa sa Hapoelom u Jerusalimu.

O psovanjima igrača, sudija, tehničkim greškama, isključenjima (dva puta je slat u svlačionicu pre kraja meča u ovoj sezoni ABA lige) da i ne govorimo...

Fonet
Optužio Terzićevog sina da mu je pretio smrću: Nikola Mijailović, bivši kapiten Crvene zvezde
 

4. "Anonimna" pismo -  U FK Crvena zvezda cirkus se nastavlja. I čuveni "Montipajtonovci" bili bi ljubomorni na dešavanjima na Marakani. Loši odnosi u klubu, besparica.. dostigli su vrhunac na kraju jesenjeg dela sezone kada je "anonimni" fudbaler Crvene zvezde poslao pisma javnosti u kojima ukazuje na Zvezdana Terzića kao glavnog krivca za narušene odnose u Crvenoj zvezdi. U pismu se govorilo o pretnjama, pištoljima...

Pre nekoliko dana, bivši kapiten crveno-belih Nikola Mijailović u izjavi za dnevni list Informer rekao je da mu je sin Zvzdana Terzića, Kostadin, pretio da će ga zaklati. Posle toga, usledila je suspenzija iskusnog defanzivca od strane uprave kliuba, a "razlog" je bila tuča Mijailovića sa Bosančićem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online