Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 07.04.2014.
00:22
mozzartsport.com A

Utisak nedelje: Čović i Vujošević - Da li je nešto jasnije?

Predsednik KK Crvena zvezda tvrdi da su crveno-beli u 2013. dobili od države 1,7 miliona evra, trener crno-belih kaže da je crveno-belima ukinut porez i da je Partizanu trebalo više da se pomogne, prenosi "Mocart sport".

 Detalj iz emisije "Utisak nedelje" na TV B92
 

Dugo očekivani duel Nebojše Čovića i Duška Vujoševića u emisiji „Utisak nedelje“ TV B92 završio se uglavnom prepričavanjem svega što je u proteklim sedmicama moglo da pročita ili čuje od trenera Partizana i predsednika Crvene zvezde na njihovim konferencijama za medije ili saopštenjima za javnost.


Vujošević je ponovio da država ima blakonaklon odnos prema crveno-belima i da na računa Sportskog društva i košarkaškog kluba prosleđuje daleko veći novac nego ka klubu iz Humske. Prema njegovim rečima čak 15 puta više.
„Odnos države prema Partizanu u finansijskom smislu je neuporediv u odnopsu na onaj prema Zvezdi. Gasprom im je dao četiri miliona godišnje. Od države dobijaju 15 puta više novca nego mi. Od TV Arena reč je o sumi od 1.200.000 evra na ime TV prenosa za narednih nekoliko godina. Dunav osiguranje, koji je Partizanu ukinuo sponzorstvo, jer je u teškoj situaciji, dao je decembra prošle godine 400.000 evra donacije FK Crvena zvezda. Potpisali su i višemilionski ugovor sa Telekomom. Kad se sve sabere, u pitanju je 15 do 16 miliona evra za poslednje četiri godine. U tom periodu mi smo dobili 800.000 od EPS-a i 200.000 od Dunav osiguranja. To su činjenice“, rekao je Vujošević.


Na njegove konstatacije odgovorio je Nebojša Čović rekavši da je netačno da je Telekom „sipao“ Zvedzi bilo kakve pare.
„Tačno je da je potpisan ugovor između FK Crvena zvezda i Telekoma, na tri godine i deset meseci. Iznos je 39.200.000 dinara i otplaćuje se kroz 46 mesečnih rata. A zvezda je napravila projekat Zvezdina tarifa, u kome je prodato 700.000 pripejd kartica po 200 dinara i više od osam miliona dopuna po ceni od 150 dinara. Bruto prihod Telekoma od tog posla iznosi više od 21 milion evra. To znači da je Zvezda obezbedila 21 milion Telekomu. Vujošević je samo pričao koliko je dobila Zvezda, a ne i Partizan. Uopšte ne znamo stanje u njihovom klubu“, poručio je predsednik Zvezde.


Najveća tačka sporenja bilo je pitanje oko toga ko je tokom 2013. godine dobio više novca od državnih firmi. Čović smatra da je to - Partizan.
„Notorna je laž da je Zvezda dobila 15 puta više od Partizana. KK Zvezda je 1,7 miliona evra dobila od državnih firmi u tom periodu, a Partizan ukupno dobio dva miliona evra. Podsećam da je dogovor u Vladi bio je da Zvezda dobije milion i po, a Partizan milion i sedamsto hiljada evra“, dodao je Čović i optužio Vujoševića da stalno iznosi neistine o Zvezdi.


Čović je zapitao Vujoševića i zašto KK Partizan ne reguliše dug na ime poreza, na šta je trener crno-belih uzvratio.
„Laž je da je skinuta kamata sa našeg poreskog duga. Nismo na vreme ušli u reprogram jer nismo imali dovoljno sredstava, ali verovali smo da će se imati sluha da uđemo nešto kasnije. Mi sada plaćamo sa kamatom, to je oko milion i 300-400 hiljada, jedino što nam je urađeno jeste što plaćamo na 24 rate. Istovremeno, Zvezdi je UPR-om ukinut porez, država je pristala da ga svede svede na 2,5 posto od vrednosti koju su prikazali, koja je smešno mala. Zvezdi je dozvoljen reprogram sa obavezom da sada moraju redovno da plaćaju, a ne plaćaju već tri meseca. Moram da reagujem iako nisam političar. Trebalo bi više da se pomogne Partizan, da se izbalansira pomoć javnih preduzeća““, objasnio je Vujošević i dodao da nema rezervna zanimanja niti uvid u državni arhiv.


Inače, gostovanje Čovića i Vujoševića u emisiji nije moglo nekoliko puta prešlo je granicu dobrog ukusa, pa su gledaoci u jednom od uradnih termina mogli da čuju i neprirenene reči od oba sagovornika, kao što su „moralni gmizavac“, „belosvetska baraba“, „manipulator koji vređa“, „priučeni trener“, „kulturološki bumbar“, kao i da je BIA svojevremeno prisluškivala bivšeg trenera FK Partizan.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.04.2014. 00:35
Ovde se sve videlo. Na jednoj strani glasine iz novina kao dokazi, sa druge strane validni dokumenti sa pecatom drzave. Sve crno na belo pa izvol'te. Ocigledno je Vujosevic pokazao ono sto jeste, a to je bezobrazna, nekulturna, primitivna, ne vaspitana osoba! Onakvo ulicarsko ponasanje nije ni trebalo da bude prikazano na TV-u, ili mozda jeste da se narod uveri jos jednom u licnost coveka koji pljuje na koga stigne. NULA od coveka, sramota za sport i navijace kluba kojeg vodi sa klupe!
Ponedeljak 07.04.2014. 10:49
ovo je samo još jedna kockica u mozaiku zaglupljivanja srpskog naroda i pojačavanja linija razdora međ' srbljem... ako braćo... ako... samo se vi gložite oko likova koji spiskaše nekoliko desetina miliona evra srpskih para... Dok nam se na drugoj strani gase obdaništa i škole po srbiji, pošto em nema dece, em i tamo gde ih ima - umiru jer nema para za njihovo lečenje.. A ovi voze "audije" i "džipove", imaju po nekoliko stanova i ko zna koliko još kapitala ? I još se "pravdaju" da im je država dala malo para ??? Živo me interesuje kojim kapitalom raspolažete svi vi koji se primate na ove budalaštine...
Ponedeljak 07.04.2014. 19:57
Jedan je govedo nevaspitano i agresivno , da je bio neki trener ostao bi bar mesec dana u CSKA . A drugi bezobrazni i beskurpulozni kriminalac. Kad ih stavis na kantar ne vredi i za go..a da ih tramipis!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online