Ponedeljak 07.04.2014.
00:22
mozzartsport.com

Utisak nedelje: Čović i Vujošević - Da li je nešto jasnije?

 Detalj iz emisije "Utisak nedelje" na TV B92
 

Dugo očekivani duel Nebojše Čovića i Duška Vujoševića u emisiji „Utisak nedelje“ TV B92 završio se uglavnom prepričavanjem svega što je u proteklim sedmicama moglo da pročita ili čuje od trenera Partizana i predsednika Crvene zvezde na njihovim konferencijama za medije ili saopštenjima za javnost.


Vujošević je ponovio da država ima blakonaklon odnos prema crveno-belima i da na računa Sportskog društva i košarkaškog kluba prosleđuje daleko veći novac nego ka klubu iz Humske. Prema njegovim rečima čak 15 puta više.
„Odnos države prema Partizanu u finansijskom smislu je neuporediv u odnopsu na onaj prema Zvezdi. Gasprom im je dao četiri miliona godišnje. Od države dobijaju 15 puta više novca nego mi. Od TV Arena reč je o sumi od 1.200.000 evra na ime TV prenosa za narednih nekoliko godina. Dunav osiguranje, koji je Partizanu ukinuo sponzorstvo, jer je u teškoj situaciji, dao je decembra prošle godine 400.000 evra donacije FK Crvena zvezda. Potpisali su i višemilionski ugovor sa Telekomom. Kad se sve sabere, u pitanju je 15 do 16 miliona evra za poslednje četiri godine. U tom periodu mi smo dobili 800.000 od EPS-a i 200.000 od Dunav osiguranja. To su činjenice“, rekao je Vujošević.


Na njegove konstatacije odgovorio je Nebojša Čović rekavši da je netačno da je Telekom „sipao“ Zvedzi bilo kakve pare.
„Tačno je da je potpisan ugovor između FK Crvena zvezda i Telekoma, na tri godine i deset meseci. Iznos je 39.200.000 dinara i otplaćuje se kroz 46 mesečnih rata. A zvezda je napravila projekat Zvezdina tarifa, u kome je prodato 700.000 pripejd kartica po 200 dinara i više od osam miliona dopuna po ceni od 150 dinara. Bruto prihod Telekoma od tog posla iznosi više od 21 milion evra. To znači da je Zvezda obezbedila 21 milion Telekomu. Vujošević je samo pričao koliko je dobila Zvezda, a ne i Partizan. Uopšte ne znamo stanje u njihovom klubu“, poručio je predsednik Zvezde.


Najveća tačka sporenja bilo je pitanje oko toga ko je tokom 2013. godine dobio više novca od državnih firmi. Čović smatra da je to - Partizan.
„Notorna je laž da je Zvezda dobila 15 puta više od Partizana. KK Zvezda je 1,7 miliona evra dobila od državnih firmi u tom periodu, a Partizan ukupno dobio dva miliona evra. Podsećam da je dogovor u Vladi bio je da Zvezda dobije milion i po, a Partizan milion i sedamsto hiljada evra“, dodao je Čović i optužio Vujoševića da stalno iznosi neistine o Zvezdi.


Čović je zapitao Vujoševića i zašto KK Partizan ne reguliše dug na ime poreza, na šta je trener crno-belih uzvratio.
„Laž je da je skinuta kamata sa našeg poreskog duga. Nismo na vreme ušli u reprogram jer nismo imali dovoljno sredstava, ali verovali smo da će se imati sluha da uđemo nešto kasnije. Mi sada plaćamo sa kamatom, to je oko milion i 300-400 hiljada, jedino što nam je urađeno jeste što plaćamo na 24 rate. Istovremeno, Zvezdi je UPR-om ukinut porez, država je pristala da ga svede svede na 2,5 posto od vrednosti koju su prikazali, koja je smešno mala. Zvezdi je dozvoljen reprogram sa obavezom da sada moraju redovno da plaćaju, a ne plaćaju već tri meseca. Moram da reagujem iako nisam političar. Trebalo bi više da se pomogne Partizan, da se izbalansira pomoć javnih preduzeća““, objasnio je Vujošević i dodao da nema rezervna zanimanja niti uvid u državni arhiv.


Inače, gostovanje Čovića i Vujoševića u emisiji nije moglo nekoliko puta prešlo je granicu dobrog ukusa, pa su gledaoci u jednom od uradnih termina mogli da čuju i neprirenene reči od oba sagovornika, kao što su „moralni gmizavac“, „belosvetska baraba“, „manipulator koji vređa“, „priučeni trener“, „kulturološki bumbar“, kao i da je BIA svojevremeno prisluškivala bivšeg trenera FK Partizan.

2024 © - Vesti online