Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.03.2011.
16:44
Vestionline A

Pripreme Borovčanina u Drvengradu

Najbolji srpski bokser, trenutno 14. na svetskoj rang listi u WBC kategoriji Nenad Borovčanin, odrađuje u Drvengradu, gde je gost proslavljenog srpskog i svetskog filmskog reditelja, Emira Kusturice, nastavak priprema za meč u kome će se boriti za titulu šampiona Evrope u profesionalnom boksu.

Nenad u ulici Brus Lija - Drvengrad

Prvu fazu priprema za najznačajniji meč u dosadašnjoj karijeri Borovčanin je imao na Tirolu, zajedno sa svetskim šampionom, Vitalijem Kličkom.

Meč u kome će se Borovčanin boriti za najveću titulu u karijeri biće održan polovinom maja, ili početkom juna 2011. godine u Banja Luci. Uskoro će biti poznati datum i protivnik našeg asa, a za sada je najkonkretniji izazov Bugarina Semerdžijeva.

Organizator ovog meča najavljuje bokserski spektakl, do sada neviđen na ovim prostorima, uz televizijski prenos nekoliko TV stanica iz regiona.

Borovčanin se u Drvengradu priprema zajedno sa srpskim bokserom Milanom Piperskim, koji je kao i Nenad, član Bali - Balkanboxing kampa. Piperski se priprema za mečeve koji ga očekuju, prvi već 8. aprila u Hamburgu, a drugi 29. aprila u Podgorici, kao i uvodna borba Borovčaninu u Banja Luci.

"Posle prve faze priprema, na Tirolu, gde sam trenirao sa Vitalijem Kličkom, bazične pripreme nastavio sam sa kolegom Milanom Piperskim u staroj bazi Drvengradu, na Mećavniku, kod Emira Kusturice. Trenirati u Drvengradu je poseban osećaj, jer vlada apsolutni mir, što je veoma bitan momenat za psihu svakog sportiste, s obzirom na to da imam mukotrpne treninge. Pripreme se svode na duge deonice trčanja po parku prirode Mokra Gora, rad u teretani, veliki broj rundi na džaku i sa medicinkom, tokom bokserskog treninga. Poseban trening je u bazenu koji nosi naziv Milorada Čavica, gde radimo sado boks u vodi u kombinaciji sa plivanjem. Na treninzima nam drustvo pravi Stribor Kusturica, tako da je radna atmosfera na vrhunskom nivou. U pauzama, između treninga, su duge šetnje po
parku, čitanje knjiga u kući pisaca i naravno neizbežna sauna, đakuzi i bazen. Posle bazičnog dela priprema putujem u Hamburg, gde će me trenirati Fric Zdunek i Koni Mitekoner. Treninzi će da se odnose na brzinsku izdržljivost. Meč u Banja Luci je za mene meč karijere i šansa da se zlatnim slovima upišem u istoriju evropskog boksa, tako da dajem maksimum na svakom treningu", istakao je Nenad Borovčanin.

Piperski, Stribor i Nenad

Nenad će poslednjih mesec dana pred meč u Banja Luci provesti u Drvengradu gde će ponovo biti gost velikog prijatelja Kusturice koji se trenutno nalazi u Meksiku, gde će snimati novi film.

Pobedama u 2010. i plasmanom na 14. poziciju svetske rang liste u WBO kategoriji, komisija za titule i rejting svetske bokserske organizacije (WBO), donela je odluku da Nenad Borovčanin može boksovati za upražnjenu Titulu Šampiona Evrope u WBO verziji, a ukoliko je osvoji, naćiće se na rang listi 15 izazivača šampiona sveta u WBO verziji. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online