Ponedeljak 28.03.2011.
16:44
Vestionline

Pripreme Borovčanina u Drvengradu

Nenad u ulici Brus Lija - Drvengrad

Prvu fazu priprema za najznačajniji meč u dosadašnjoj karijeri Borovčanin je imao na Tirolu, zajedno sa svetskim šampionom, Vitalijem Kličkom.

Meč u kome će se Borovčanin boriti za najveću titulu u karijeri biće održan polovinom maja, ili početkom juna 2011. godine u Banja Luci. Uskoro će biti poznati datum i protivnik našeg asa, a za sada je najkonkretniji izazov Bugarina Semerdžijeva.

Organizator ovog meča najavljuje bokserski spektakl, do sada neviđen na ovim prostorima, uz televizijski prenos nekoliko TV stanica iz regiona.

Borovčanin se u Drvengradu priprema zajedno sa srpskim bokserom Milanom Piperskim, koji je kao i Nenad, član Bali - Balkanboxing kampa. Piperski se priprema za mečeve koji ga očekuju, prvi već 8. aprila u Hamburgu, a drugi 29. aprila u Podgorici, kao i uvodna borba Borovčaninu u Banja Luci.

"Posle prve faze priprema, na Tirolu, gde sam trenirao sa Vitalijem Kličkom, bazične pripreme nastavio sam sa kolegom Milanom Piperskim u staroj bazi Drvengradu, na Mećavniku, kod Emira Kusturice. Trenirati u Drvengradu je poseban osećaj, jer vlada apsolutni mir, što je veoma bitan momenat za psihu svakog sportiste, s obzirom na to da imam mukotrpne treninge. Pripreme se svode na duge deonice trčanja po parku prirode Mokra Gora, rad u teretani, veliki broj rundi na džaku i sa medicinkom, tokom bokserskog treninga. Poseban trening je u bazenu koji nosi naziv Milorada Čavica, gde radimo sado boks u vodi u kombinaciji sa plivanjem. Na treninzima nam drustvo pravi Stribor Kusturica, tako da je radna atmosfera na vrhunskom nivou. U pauzama, između treninga, su duge šetnje po
parku, čitanje knjiga u kući pisaca i naravno neizbežna sauna, đakuzi i bazen. Posle bazičnog dela priprema putujem u Hamburg, gde će me trenirati Fric Zdunek i Koni Mitekoner. Treninzi će da se odnose na brzinsku izdržljivost. Meč u Banja Luci je za mene meč karijere i šansa da se zlatnim slovima upišem u istoriju evropskog boksa, tako da dajem maksimum na svakom treningu", istakao je Nenad Borovčanin.

Piperski, Stribor i Nenad

Nenad će poslednjih mesec dana pred meč u Banja Luci provesti u Drvengradu gde će ponovo biti gost velikog prijatelja Kusturice koji se trenutno nalazi u Meksiku, gde će snimati novi film.

Pobedama u 2010. i plasmanom na 14. poziciju svetske rang liste u WBO kategoriji, komisija za titule i rejting svetske bokserske organizacije (WBO), donela je odluku da Nenad Borovčanin može boksovati za upražnjenu Titulu Šampiona Evrope u WBO verziji, a ukoliko je osvoji, naćiće se na rang listi 15 izazivača šampiona sveta u WBO verziji. 

2024 © - Vesti online