Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.07.2010.
12:02
Vestionline A

Partizan u grupi sa Kahom i Makabijem

Košarkaši Partizana igraće naredne sezone u grupi A Evrolige sa Kaha Laboralom, Makabijem, Prokomom, Žalgirisom i timom iz kvalifikacija, odlučeno je danas žrebom u Barseloni. Košarkaši Hemofarma igraće protiv izraelske ekipe Hapoel Galil u prvom kolu kvalifikacija.

Naredne sezone u Evrolige učestvovaće 24 tima koja su svrstana u četiri grupe sa po šest ekipa. U drugu fazu takmičenja "TOP 16" plasiraće se po četiri najbolje ekipe iz svake grupe.

Voljom žreba branioci šampionske titule košarkaši Barselone svrstani su u Grupu C gde se nalazi i zagrebačka Cibona. Moskovski CSKA se nalazi u grupi D sa Panatinaikosem i ljubljanskom Olimpijom. 

Sastavi grupa:
Grupa A: Kaha Laboral, Makabi, Partizan, Prokom, Žalgiris, kvalifikant B
Grupa B: Olimpijakos, Real, Unikaha, Lotomatika, Brose baskets, kvalifikant A
Grupa C: Barselona, Montepaski, Lietuvos ritas, Fenerbahče, Cibona, Šole
Grupa D: CSKA, Panatinaikos, Valensija, Efes Pilsen, Milano, Olimpija 

Šilobad: Dobro smo prošli
 

Poslovni direktor KK Partizan Mlađan Šilobad izjavio je da su "crno-beli" dobili ujednačenu grupu u Evroligi i istakao da šampion Srbije ima šanse da se plasira u drugu fazu takmičenja.

 

"Možemo da kažemo da smo dobro prošli na žrebu", rekao je Šilobad koji je prisustvovao izvlačenju grupa u Barseloni.

"Potencijalni rivali iz kvalifikacija mogu biti veoma neugodni. Prošle sezone su kvalifikanti igrali jako dobro u Evroligi, pokazavši da se nisu slučajno plasirali u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Uprava Himkija već godinama ulaže veliki novac, a rezultati na međunarodnoj sceni su sve bolji. Sa Marusijem smo prošle sezone odigrali dve veoma naporne utakmice, pa smatram da nam neće biti lako u duelima sa bilo kim od kvalifikanata", zaključio je Šilobad.

Košarkaši Hemofarma igraće protiv izraelske ekipe Hapoel Galil u prvom kolu kvalifikacija za Evroligu.

Pobednik ovog dvomeča igraće u drugom kolu kvalifikacija za EL sa boljim iz duela između nemačke Albe i francuskog Roana. Za dva mesta u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju u kvalifikacijama po nokaut-sistemu boriće se 16 ekipa.

Vicešampion Srbije je mesto u kvalifikacijama za Evroligu obezbedio kao trećeplasirani tim u NLB ligi prošle sezone. Ekipa Budućnosti igraće u prvom kolu kvalifikacija za EL protiv francuskog Asvela. Bolji iz ovog duela u narednom krugu kvalifikacija sastaće se s pobednikom meča između francuskog Le Mana i turskog Banvita.

Trener Željko Lukajić veruje da njegov tim iz Vršca ima dobre šanse.

Parovi prvog kola kvalifikacija za EL:

Alba - Roan, Hemofarm - Hapoel Galil, Uniks - Groningen, Nimburk - Šarlroa, Le Man - Banvit, Asvel - Budućnost, Budivelnik - Marusi, Himki - Kazerta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online