Četvrtak 08.07.2010.
12:02
Vestionline

Partizan u grupi sa Kahom i Makabijem

Naredne sezone u Evrolige učestvovaće 24 tima koja su svrstana u četiri grupe sa po šest ekipa. U drugu fazu takmičenja "TOP 16" plasiraće se po četiri najbolje ekipe iz svake grupe.

Voljom žreba branioci šampionske titule košarkaši Barselone svrstani su u Grupu C gde se nalazi i zagrebačka Cibona. Moskovski CSKA se nalazi u grupi D sa Panatinaikosem i ljubljanskom Olimpijom. 

Sastavi grupa:
Grupa A: Kaha Laboral, Makabi, Partizan, Prokom, Žalgiris, kvalifikant B
Grupa B: Olimpijakos, Real, Unikaha, Lotomatika, Brose baskets, kvalifikant A
Grupa C: Barselona, Montepaski, Lietuvos ritas, Fenerbahče, Cibona, Šole
Grupa D: CSKA, Panatinaikos, Valensija, Efes Pilsen, Milano, Olimpija 

Šilobad: Dobro smo prošli
 

Poslovni direktor KK Partizan Mlađan Šilobad izjavio je da su "crno-beli" dobili ujednačenu grupu u Evroligi i istakao da šampion Srbije ima šanse da se plasira u drugu fazu takmičenja.

 

"Možemo da kažemo da smo dobro prošli na žrebu", rekao je Šilobad koji je prisustvovao izvlačenju grupa u Barseloni.

"Potencijalni rivali iz kvalifikacija mogu biti veoma neugodni. Prošle sezone su kvalifikanti igrali jako dobro u Evroligi, pokazavši da se nisu slučajno plasirali u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Uprava Himkija već godinama ulaže veliki novac, a rezultati na međunarodnoj sceni su sve bolji. Sa Marusijem smo prošle sezone odigrali dve veoma naporne utakmice, pa smatram da nam neće biti lako u duelima sa bilo kim od kvalifikanata", zaključio je Šilobad.

Košarkaši Hemofarma igraće protiv izraelske ekipe Hapoel Galil u prvom kolu kvalifikacija za Evroligu.

Pobednik ovog dvomeča igraće u drugom kolu kvalifikacija za EL sa boljim iz duela između nemačke Albe i francuskog Roana. Za dva mesta u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju u kvalifikacijama po nokaut-sistemu boriće se 16 ekipa.

Vicešampion Srbije je mesto u kvalifikacijama za Evroligu obezbedio kao trećeplasirani tim u NLB ligi prošle sezone. Ekipa Budućnosti igraće u prvom kolu kvalifikacija za EL protiv francuskog Asvela. Bolji iz ovog duela u narednom krugu kvalifikacija sastaće se s pobednikom meča između francuskog Le Mana i turskog Banvita.

Trener Željko Lukajić veruje da njegov tim iz Vršca ima dobre šanse.

Parovi prvog kola kvalifikacija za EL:

Alba - Roan, Hemofarm - Hapoel Galil, Uniks - Groningen, Nimburk - Šarlroa, Le Man - Banvit, Asvel - Budućnost, Budivelnik - Marusi, Himki - Kazerta.

2024 © - Vesti online