Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 15.02.2016.
17:43
Vestionline A

Hrvatski portal: Đoković je i u atmosferi linča pokazao da je čovek

Posle meča Evrolige, Crvena zvezda - Cedevita, većina hrvatskih medija osulo je "drvlje i kamenje" na Novaka Đokovića, lažno ga optužujući da je pevao četničke pesme. Na video snimcima koji su tih dana kružili vidi se da je najbolji teniser planete pevao Vidovdan, jednu od najlepših srpskih pesama, a ne kao što su mediji iz "lijepe njihove" lažno govorili da je pevušio "Od Topole pa do Ravne Gore".

Tanjug
Mnogo bure ni oko čega: Novak Đoković samo je došao da podrži omiljeni klub

Međutim, da i u Hrvatskoj postoje tolerantniji mediji, oni koji mogu da pohvale jednog Srbina, dokaz je tportal.hr. Autor Borut Šips napisao je komentar pod naslovom: Đoković i u atmosferi linča pokazao da je čovek".

- Velika galama zavladala je posle evroligaške utakmice Crvene zvezde i Cedevite u beogradskom Pioniru koju je uživo odgledao i najbolji srpski sportista svih vremena. Ionako dobar tim Zvezde krcati Pionir nosio je do ubedljive pobede koja ih stavlja u red legitimnih kandidata za iduću fazu Evrolige, dok će Cedevita za pravu borbu morati da izvede nekoliko malih čuda - piše u komentaru i dodaje: 

- Atmosfera? Navijački moćna, civilizacijski skromna... Zvezdaši su još jednom prikazali svoju odanost četničkom pokretu i tamo se to eliti (ni "nezavisnim" medijima) ne čini spornim, pa se u prvi plan stavljaju neke zaista impresivne navijačke scene. Na utakmici je bio i Novak Đoković koji je posle pobede na Australijan openu u Pioniru dočekan poput heroja. Seo je s bratom u prvi red i jako dobro znao da je pola kamera upereno ka njemu.

- Gromko je navijao pre početka meča kada "delije" uporno nadglasavaju omraženu himnu Evrolige, skakao na svaku trojku, bodrio košarkaše kluba za koji navija i pevao pesmu kojom se prisećaju da je Kosovo jednom bilo deo njihove zemlje (prim. aut - Kosovo i Metohija je bilo, jeste i biće sastavni deo Srbije). Sve u svemu, sasvim legitimno... Navijački, ljudski. Ponosan je na svoju zemlju, kao i svi rodoljubi kod nas, njih, u Češkoj, Jermeniji ili Bangladešu.

- Internet "vidi sve" i želim da verujem da bi njegov eventualni prelazak granice dobrog ukusa, odnosno pevanje đeneralu i ostalim zločincima bilo ko u dvorani snimio i tako pojačao njima privlačan mit. Nikakvi snimci koji sugerišu da je učinio nešto slično nisu objavljene i prema prikazanom - Čovek je ostao čovek - navodi se u komentaru. 

Novinar je podsetio na tolerantnost Novaka.

- Od svojih početaka smiruje tenzije i dokazuje da je iznad mečeva koji razdvajaju. Još kao tinejdžer je pred dvoranom ispunjenom srpskom dijasporom rekao da nije Hrvat nego Srbin, ali da je to vrlo slično. Zatim je u vrućoj atmosferi Dejvis kupa u Splitu svojim dvodnevnim ponašanjem zaslužio aplauz koji je bilo možda i najteže zaslužiti, vratio se prošlog leta u Umag iako nije nastupao. Jako dobro zna da je u Hrvatskoj dobijao prve ATP pozivnice, da su mu mnogi Hrvati pomagali kada mu je najviše trebalo i još bolje zna da bi pevanjem bradatim zločincima na sve to pljunuo. Nije takav tip, barem sam ja već u to godinama sasvim uveren, i čak u atmosferi koja bi u Hrvatskoj bila prvorazredna politička tema, pokazao je putokaz prema mirnijim vremenima sa manje suza. Vremenima dostojnim čoveka - završio je Šips svoj komentar.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.02.2016. 21:50
Palcevi umesto tri prsta !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online