Ponedeljak 15.02.2016.
17:43
Vestionline

Hrvatski portal: Đoković je i u atmosferi linča pokazao da je čovek

Tanjug
Mnogo bure ni oko čega: Novak Đoković samo je došao da podrži omiljeni klub

Međutim, da i u Hrvatskoj postoje tolerantniji mediji, oni koji mogu da pohvale jednog Srbina, dokaz je tportal.hr. Autor Borut Šips napisao je komentar pod naslovom: Đoković i u atmosferi linča pokazao da je čovek".

- Velika galama zavladala je posle evroligaške utakmice Crvene zvezde i Cedevite u beogradskom Pioniru koju je uživo odgledao i najbolji srpski sportista svih vremena. Ionako dobar tim Zvezde krcati Pionir nosio je do ubedljive pobede koja ih stavlja u red legitimnih kandidata za iduću fazu Evrolige, dok će Cedevita za pravu borbu morati da izvede nekoliko malih čuda - piše u komentaru i dodaje: 

- Atmosfera? Navijački moćna, civilizacijski skromna... Zvezdaši su još jednom prikazali svoju odanost četničkom pokretu i tamo se to eliti (ni "nezavisnim" medijima) ne čini spornim, pa se u prvi plan stavljaju neke zaista impresivne navijačke scene. Na utakmici je bio i Novak Đoković koji je posle pobede na Australijan openu u Pioniru dočekan poput heroja. Seo je s bratom u prvi red i jako dobro znao da je pola kamera upereno ka njemu.

- Gromko je navijao pre početka meča kada "delije" uporno nadglasavaju omraženu himnu Evrolige, skakao na svaku trojku, bodrio košarkaše kluba za koji navija i pevao pesmu kojom se prisećaju da je Kosovo jednom bilo deo njihove zemlje (prim. aut - Kosovo i Metohija je bilo, jeste i biće sastavni deo Srbije). Sve u svemu, sasvim legitimno... Navijački, ljudski. Ponosan je na svoju zemlju, kao i svi rodoljubi kod nas, njih, u Češkoj, Jermeniji ili Bangladešu.

- Internet "vidi sve" i želim da verujem da bi njegov eventualni prelazak granice dobrog ukusa, odnosno pevanje đeneralu i ostalim zločincima bilo ko u dvorani snimio i tako pojačao njima privlačan mit. Nikakvi snimci koji sugerišu da je učinio nešto slično nisu objavljene i prema prikazanom - Čovek je ostao čovek - navodi se u komentaru. 

Novinar je podsetio na tolerantnost Novaka.

- Od svojih početaka smiruje tenzije i dokazuje da je iznad mečeva koji razdvajaju. Još kao tinejdžer je pred dvoranom ispunjenom srpskom dijasporom rekao da nije Hrvat nego Srbin, ali da je to vrlo slično. Zatim je u vrućoj atmosferi Dejvis kupa u Splitu svojim dvodnevnim ponašanjem zaslužio aplauz koji je bilo možda i najteže zaslužiti, vratio se prošlog leta u Umag iako nije nastupao. Jako dobro zna da je u Hrvatskoj dobijao prve ATP pozivnice, da su mu mnogi Hrvati pomagali kada mu je najviše trebalo i još bolje zna da bi pevanjem bradatim zločincima na sve to pljunuo. Nije takav tip, barem sam ja već u to godinama sasvim uveren, i čak u atmosferi koja bi u Hrvatskoj bila prvorazredna politička tema, pokazao je putokaz prema mirnijim vremenima sa manje suza. Vremenima dostojnim čoveka - završio je Šips svoj komentar.

2024 © - Vesti online