Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 25.08.2013.
21:02 >> 21:08h
kss.rs A

Svaka čast devojke: Srbiji bronza u Hrvatskoj!

Pogotkom Dragane Stanković u poslednjoj sekundi meča za treće mesto na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina u Hrvatskoj, reprezentacija Srbije savaladala je selekciju Holandije i osvojila bronzanu medalju, čime je ponovoljen uspeh sa prošlogišnjeg kontinentalnog šampionata održanog u Rumuniji.

 

Izabranice selektora Zorana Kovačića velikom borbom i uz ogromnu podršku naših navijača u Vukovaru, uspele su da nadoknade zaostatak od 11 poena iz prvog poluvremena i u dramatičnom finišu naprave sjajan preokret, stignu do trijumfa i mesta na pobedničkom postolju: Srbija - Holandija 57:56 (16:17, 12:15, 19:13, 12:11).

Emotivno ispražnjene posle šokantnog, ali i nepravednog poraza u polufinalnom meču, srpske juniorke su imale dosta oscilacija na početku duela za bronzanu medalju. Posle odličnog starta, vođstva od 6:0 i 10:6, dozvolile su rivalu da napravi seriju 11:0 i povede 10:17. Dragana Stanković i Aleksandra Crvendakić su se potrudile da na kraju prve četvrtine zaostatak ipak bude minimalan – 16:17. Međutim, Holanđanke koje su u prvih 20 minuta dominirale u skok igri uspele su da na isteku prvog poluvremena dođu do rekordne prednosti – 21:32.

Ogromna podrša srpskih navijača u dvorani u Vukovaru ulila je dodatnu snagu našem mladom timu koji je sa dve trojke Ines Ćorde i nekoliko briljantnih akcija Dragane Stanković u 26. minutu stigao do izjednačenja – 35:35. Novom trojkom fantastične Ćorde, Srbija je u 29. minutu ponovo došla do prednosti – 45:43. Veći deo finalne deonicu prošao je u znaku selekcije Holandije koja je zahvaljući ofanzivnom skoku i poenima Laure Kornelijus na dva ipo minuta pre kraja imala vođstvo 52:56.

Međutim, nisu se predavale izabranice selekotra Kovačića. U preostalom periodu igre, odigrale su perfektno u odbrani, ne dovolivši rivalu da poentira do kraja meča. Aleksandra Crvendakić je najpre pogodila trojku, a sa poslednjim zvukom sirene Dragana Stanković pogodila za dva poena, donela Srbiji trijumf vredan bronzane medalje, nakon čega je došlo do neopisivog slavlja u vukovarskoj dvorani.

"Nepravda je donekle ispravljena, sreća je morala da bude uz nas posle nezasluženog poraza od Francuske u polufinalu. Medalja je mogla da bude većeg sjaja, ali je za žensku košarku u Srbiji svaka osvojena medalja zlatna. Svaka čast devojkama koje su uspele da se psihički pripreme za ovaj susret, pronađu dodatnu snagu i još jednom pruže maksimum. Hvala i divnoj publici u Vukovaru, koja je sve vreme bila uz nas, pogotovo kad nam nije išlo. Njima takođe pripadaju velike zasluge za osvojenu medalju. Zahvalnost dugujemo i Košarkaškom savezu Srbije, koji nam je omogućio idealne pripreme i kvalitetne kontrolne utakmice. Možda je važnije od svega da u ovoj selekciji ima još igračica koje će se kao Aleksandra Crvendakić i Dragana Stanković uskoro naći na spisku naše seniorske reprezentacije", istakao je Zoran Kovačić, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.

SRBIJA: Ćorda 9, Stevanović, Rodić, Piper, Luković, Spasojević 3, Mandić 3, Crvendakić 15, Maletić 4, Vojinović, Stanković 23, Ćirić.

HOLANDIJA: Der Vilen, Kornelijus 19, Van Ven 3, Gujt 4, Vos, Foke, De Jonge 7, Slim 6, Zapej 4, Van Klif, Hof 12, Ndiba 1.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.08.2013. 12:20
Osvojile bi one i zlato uz pravu podrsku, da su Srbi katolici takozvani Hrvati malo svesniji svog srpstva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online